Društvo

Budi odgovoran: Donacija za obnovu sportsko-rekreativnih terena u Beranama

Ministarstvo finansija potpisalo je ugovor o donaciji sa opštinom Berane radi finansiranja realizacije projekta „Rekonstrukcija sportsko-rekreativnih terena u Beranama“, koji se završetkom glasanja građana, našao na šestom mjestu rang liste projekata koji su dobili njihovu podršku građana.
Budi odgovoran: Donacija za obnovu sportsko-rekreativnih terena u Beranama
Portal AnalitikaIzvor

„Druga faza kampanje „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0%“ zaključena 16. decembra 2014 godine. Zahvaljujući aktivnom učešću građana u prijavljivanju nepravilnosti iz oblasti sive ekonomije, i ažurnom postupanju inspekcijskih organa prikupljena su sredstva za finansiranje i šestog projekta (u vrijednosti do 50.000 eura). Projektom je planirana izrada ograda i izrada i montaža tribina na dva sportska terena za male sportove u Beranama. Korisnici projekta su svi stanovnici Berana i sporski klubovi na teritoriji opštine. Opština Berane planira da obezbijedi dodatna sredstva za reflektore i rasvjetu“, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva finansija.  

Podsjećaju da su, od početka sprovođenja kampanje, obezbijeđena sredstva u ukupnom iznosu od 496.464 eura za realizaciju 11 projekata od opšteg društvenog značaja, i to nabavka medicinske oprema za dječju bolnicu, opremanje tri dnevna centra za djecu sa smetnjama u razvoju, uređenje parka na Ćemovskom Polju, didaktička oprema za državne vrtiće, rekonstrucija doma za stare u Risnu, projekat „Očistimo Crnu Goru za 7 dana“, opremanje parka za djecu u Nikšiću, osnivanje omladinskog centra u Podgorici, nabavka opreme za reanimaciju beba, nabavka opreme za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i rekonstrukcija sportsko-rekreativnih terena u Beranama.

„Ukazivanje na nepravilnosti iz oblasti sive ekonomije, kao i glasanje za predložene projekte od opšteg društvenog značaja, omogućeno je putem web, Android i iOS aplikacije “Budi odgovoran”, kao i pozivanjem kol-centara Poreske uprave (19707) i Uprave za inspekcijske poslove (080 555 555).  Kampanja „Budi odgovoran“ se realizuje u okviru projekta „Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije“ koji se sprovodi u saradnji Vlade Crne Gore, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori“, navedeno je u saopštenju.

 
 
 
Portal Analitika