Region

Šarić najavio da će sjutra progovoriti o svemu

Darko Šarić najavio je na suđenju da će sjutra detaljno iznijeti svoju odbranu od optužbi za organizaciju šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu i dodao da je spreman da odgovara na sva pitanja suda, javlja Blic.
Šarić  najavio da će  sjutra progovoriti o svemu
Portal AnalitikaIzvor

Takođe je zatražio da sud sasluša devetoricu okrivljenih koji su sa Tužilaštvom za organizovani kriminal zaključili sporazume o priznanju krivičnog dijela, odnosno svoju ulogu u kriminalnoj grupi i krijumčarenju kokaina, na osnovu kojih im je izrečena presuda.

Sud je prethodno na suđenju izveo kao dokaz te presude, a branioci okrivljenih osporavali su njihov kredibilitet i dokaznu snagu.

Šarić je zatražio saslušanje te devetorice osuđenih jer, kako je naveo, žali da pred sudom kažu da li ga poznaju i da li su prevareni prilikom sklapanja nagodbe sa tužilaštvom.

- Tačno je da njih niko nije tukao, ni mene niko ovdje ne tuče. Ti ljudi su potpisali sporazume za sebe, ali samo tražimo da ih pozovete, da kažu da li su prevareni kada su rekli da time ne terete nas - rekao je Šarić.

Odbrana Šarića i ostalih optuženih tvrdi da te presude nijesu donijete na osnovu utvrđenih činjenica, već na osnovu ugovora između tužioca i optuženog koji je priznao krivično djelo mimo sudjenja u zamjenu za manju kaznu. Te presude donio je sudija pojedinac bez izvodjenja dokaza, pa tako nema ni utvrđenih činjenica.

Sud je juče odbio prijedlog Šarićevog branioca da se izvedu kao dokaz pisma pomenutih osuđenih na osnovu sporazume sa tužilaštvom. Odbrana tvrdi da su ta lica rekla u pismima navela da je tužilaštvo izvršilo određena krivična djela prema njima.

Šariću i ostalim optuženima sudi se zbog optužbi da su organizovali krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu. On se nakon višegodišnjeg bjekstva, 18. marta 2014. godine, predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru. (Blic)

Portal Analitika