Politika

KNEŽEVIĆ: Još jedna prevara Ranka Krivokapića

Još jedna prevara Ranka Krivokapića, i krah ideje o prelaznoj Vladi, ne predstavljaju nikakvu novost, imajući u vidu hronologiju već kontinuirane prevrtljivosti SDP-a, saopštio je predsjednik Demokratske narodne partije i funkcioner DF-a Milan Knežević povodom jučerašnje odluke Predsjedništva SDP-a da ne podrži concept prelazne vlade.
KNEŽEVIĆ: Još jedna prevara Ranka Krivokapića
Portal AnalitikaIzvor

Knežević je naveo  da je SDP-u bilo potrebno sedam dana da zaključi da Vlada, u kojoj sjedi već sedamnaest godina, ima puni legitimitet, i da SDP, pritom, tako može raditi i narednih sedamdeset i sedam godina na uništavanju Crne Gore.

- Ovakvim stavom SDP nije preuzeo samo javnu odgovornost, nego i krivičnu, jer je zajedno s DPS-om saučesnik u ekonomskom genocidu protiv države i njenih građana. Ranko Krivokapić je, po svoj prilici, umislio da će se do sljedećih izbora dovući tako što će biti opozicija u vlasti, i vlast u opoziciji. Uz to šaljući  mjestimično dvosmislene poruke, čiji je osnovni cilj rasipanje opozicione energije. Zato u ovom trenutku više nije ni bitno ko je vjerovao SDP-u, a ko nije, jer je rezultat isti: "Lesi se vratio kući", kako je rekao jedan funkcioner DPS-a. Zato i neće biti ništa novo ukoliko DPS  na narednom kongresu SDP-a izabere nekog novog pragmatičnog predsjednika, nesklonog lutanjima za jednokratnu upotrebu. A da pritom Krivokapića, zbog ranijih zasluga, pošalje u Ljubljanu, kod Mugoše, da mu bude haus-majstor, i glanca arhivu, koju bivši gradonačelnik nosi sa sobom u Sloveniju – naveo je Knežević u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

DNP još jednom, kako je navedeno, apostrofira neophodnost određenja: sa kojim je liderima, partijama i funkcionerima moguće graditi opoziciono jedinstvo, pod kojim, inače, pojedine partije i lideri traže priliku za slabljenje DF-ovih izvornih opozicionih ideja, i za direktnu pomoć DPS-u. Gotovo svakodnevni primjeri projektnih saradnji s DPS-om pokazuju da se opozicija u Crnoj Gori dijeli na crnogorsku opoziciju, i DPS-ovu opoziciju.

- Stoga sam uvjeren da će naredne aktivnosti DF-a i realizacija zaključaka Predsjedništva povodom obilaska crnogorskih gradova, i razgovora s građanima o organizovanju protesta, potvrditi našu utemeljenost u narodu, i spremnost da se beskompromisno borimo za institucionalno oslobođenje Crne Gore. Uvjereni smo da će se time stvoriti uslovi za organizovanje fer i demokratskih izbora, i da će u njihovoj organizaciji, možda baš kroz formu prelazne Vlade, učestvovati svi politički subjekti – rekao je Knežević.

 

Portal Analitika