Politika

GP: SDP rekao "ne" građanima Crne Gore

Odbijanje SDP-a da podrži koncept prelazne vlade Građanski pokret tumači kao još jedan pokazatelj odsustva odgovornosti i nedostatka želje te strankeda doprinese prijeko potrebnim promjenama. SDP nije rekao "ne" opoziciji, oni su rekli "ne" građanima Crne Gore.
GP: SDP rekao "ne" građanima Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

- Odbijajući pruženu ruku opozicije, SDP je rekao "ne" promjeni katastrofalne ekonomske politike, "ne" uspostavljanju pravne države, "ne" iskrenoj i beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala, "ne" slobodnom izjašnjavanju građana na izborima - navode iz GP u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Građanski pokret takođe smatra da SDP "očigledno nije imao snage za uspostavljanje pojedinačne, a ni kolektivne odgovornosti za sunovrat ekonomske i socijalne politike".

- Crnoj Gori je potrebna jaka i odlučna borba protiv organizovanog kriminala, a zahvaljujući SDP-u i DPS-u ta borba će se nastaviti samo na riječima. SDP se opredijelila da u istom danu podrži nastavak jedne pogubne politike i stane uz Miomira Mugošu. Ostaje na građanima da sude o iskrenosti borbe SDP-a za interese Crne Gore. Crnoj Gori su potrebne sveobuhvatne promjene. Sigurni smo da neće proći puno vremena kada će i u SDP-u shvatiti koliko je njihova odluka bila pogrešna. Nažalost, građani Crne Gore će, po ko zna koji put, biti najveći gubitnici zbog odluke SDP-a - stoji u saopštenju GP-a koje potpisuje portparol Inicijalnog odbora GP, Miloš Konatar.

 

Portal Analitika