Fudbal

Iznenađenje u Nikšiću, Budućnost razbila Sutjesku 3:0!

Veliko iznenađenje na startu drugog dijela Telekom Prve crnogorske fudbalske lige - u prvom meču i derbiju 18. kola Budućnost je u Nikšiću savladala favorizovanu Sutjesku čak 3:0, uz rano isključenje kapitena domaćih i reprezentativca Jovovića, minut kasnije i trenera Tomića.
Iznenađenje u Nikšiću, Budućnost razbila Sutjesku 3:0!
Portal AnalitikaIzvor

Podgorički tim do pobjede na startu proljenog dijela šampionata, 11. ove sezone, došao je golovima Miloša Pavićevića u 11, Momčila Raspopovića u 53. i Marka Ilinčića u 54. minutu. Najbolju priliku za Sutjesku imao je Nikola Vujović u 69. minutu, ali nije realizovao jedanaesterac.

Sutjeska, koja je doživjela treći poraz, od 18. minuta igrala je sa igračem manje, nakon što je zbog udaranja Brazilca Flavija isključen kapiten Vladimir Jovović. Uslijedili su burni protesti domaćina, nakon kojih je isključen i trener Sutjeske Mile Tomić. Sva dešavanja na meču možete pročitati na Portalu Analitika.

Nikšić, Stadion kraj Bistrice, Sudija: M. Novović, Pomoćnici: D. Dević i M. Đukić.

SUTJESKA – BUDUĆNOST 0:3 (0:1)

Pavićević 11', Raspopović 53', Ilinčić 54'

Žuti kartoni: Kovačević, Ognjanović (Sutjeska) - Raspopović, Rogošić (Budućnost)

Crveni karton: Jovović (Sutjeska) i trener Sutjeske Mile Tomić

TOK MEČA:

II POLUVRIJEME - Počelo je drugih 45 minuta meča, u prvih dosta uzbuđenja, gol Budućnosti i crveni kartoni za Jovovića i trenera Sutjeske Mila Tomića... Prvu veliku priliku u drugom dijelu imao je Vujović u 49. minutu ali je odlično reagovao Agović, samo minut kasnije nova prilika za istog igrača, ali je u posljednjoj sekundi odlično uklizao Simović u korner. Drugi za Nikšićane. Novi GOL za Budućnost! Nakon centaršuta iz kornera Vukčevića, na drugoj stativi neometan Raspopović je glavom pogodio mrežu za velikih 0:2!

Samo minuta kasnije kontra gostiju i novi GOL za Budućnost! Pavićević je pogodio stativu, na loptu je natrčao Ilinčić i pogodio za ogromnih 0:3! Meč je na kratko prekinut, navijači Sutjeske su ubacili tri baklje u teren, četiri su na tribinama... Druga izmjena u Budućnosti u 61. minutu, Rogošić je zamijenio Flavija... Korner za domaćina, ali siguran Agović. Pritisak fudbalera Sutjeske, četvrti korner za domaćina, ali bez promjene rezultata u 69. minutu meča. 

Jedan navijač Sutjeske je htio da uleti u teren ali je policija brzo intervenisala i spriječila prekid meča... U 73. minutu meča penal za Sutjesku! Startovao je Tomković na ivici kaznenog prostora, i sudija Novović je dosudio jedanaesterac. Odgovornost je preuzeo Vujović ali je promašio gol, ostaje 0:3! Radojičić odmara Raspopovića ulazi Kopitović. 

Šesti udarac iz ugla za goste u 81. minutu meča, ne žuri Budućnost, nakon svega samo ofsajd Podgoričana. Pokušavaju igrači Sutjeske, ali Budućnost odlična i na sredini i u defanzivi, i bez problema kontroliše dešavanja na sredinu. Novi žuti karton za domaćina zaradio je Ognjanović. Novi korner za Budućnost, šut sa distance, rezultat se nije mijenjao. Pavićević je imao veliku priliku za 4:0, ali je pogodio stativu nakon što je zaobišao golmana Radovića. Kraj meča kraj Bistrice, iznenađenje na startu šampionata, velika pobjeda Budućnosti nad Sutjeskom od 3:0.

I POLUVRIJEME - Derbi domaćeg šampionata ljubitelji fudbala neće moći da prate preko malih ekrana kako je i bilo najavljeno, već snimak u 16 i 30 na RTCG1... Meč je počeo kraj Bistrice... Prvi korner na meču imali su gosti, ali bez opasnosti za domaćina koga u napadu predvodi crnogorski reprezentativac Andrija Delibašić. Hladan tuš za domaće fudbalere u 11. minutu. Odličan prodor mladog Pavićevića koji je prošao po lijevoj strani, prošao golmana Radovića i pogodio praznu mrežu za vođstvo Budućnosti.

Prvi žuti na meču zaradio je Jovović iz Sutjeske, a ubrzo još jedna velika prilika za Budućnost, Ilinčić je asistirao ali se Raičević nije najbolje snašao. Veliki hendikep za domaćina, kapiten Jovović je zaradio drugi žuti karton zbog udaranja Flavija i već je morao da napušti igru u 18. minutu. Ubrzo je crveni zaradio i trener Sutjeske Mile Tomić. Veliku priliku za domaćina imao je u 22. minutu Delibašić, šutirao je ali je udarac zaustavio Tomković.

Prvi korner za fudbalere Sutjeske u 29. minutu, ali opet koškanje dva tima, i žuti karton za Kovačevića. Rezultat ostaje 0:1 za Podgoričane.Sutjeska pokušava, pritiska, ali za sada odbrana Budućnosti na čelu sa Agovićem bez greške odrađuje posao. Drugi korner za Budućnost, u 38. minutu Raspopović je šutirao ali je udarac blokirao Popović. Udarac Tomkovića glavom, golman Radović je slabo odbio loptu, ali gosti nijesu uspjeli da loptu pripucaju u mrežu, ostaje 0:1. Prvi žuti za Budućnost zaradio je Raspopović. Nije bilo promjena do kraja poluvremena, nakon 45 minuta Budućnost vodi golom Pavićevića u 11. minutu. Podsjećamo, crveni karton sedam minuta kasnije zaradio je reprezentativac Crne Gore u dresu domaćina Jovović.

Portal Analitika