Fudbal

LŠ: Siti - Barselona i Juventus - Dortmund

U derbi meču osmine finala Lige šampiona Mančester siti u utorak na Etihadu dočekuje Barselonu, dok se u drugoj utakmici, takođe od 20.45, u Torinu sastaju Juventus i Borusija iz Dortmunda.
LŠ: Siti - Barselona i Juventus - Dortmund
Portal AnalitikaIzvor

Duel između Sitija i Barselone biće repriza prošlogišnje osmine finala elitnog takmičenja, kada je katalonski tim bio uspješniji ukupnim rezultatom 4:1.

 Tada je Barselona već poslije prvog meča u Mančesteru obezbijedila prolaz dalje pošto je slavila sa 2:0 golovima Lionela Mesija i Danija Alveša, ali "građani" vjeruju da će situacija sada biti drugačija.

"Barselonu morate da respektujete, ali ne smijete da joj date previše prostora na terenu. Igrao sam mnogo puta protiv Barselone, znam da je veoma jak tim, ali i Siti je isto tako. Vjerujem da će utakmicu riješiti Serhio Aguero, Samir Nasri ili David Silva", rekao je vezista Sitija Frank Lampard.

Mendžera Sitija Manuela Pelegrinija može da raduje to što se u ekipu poslije suspenzije vraća jedan od najboljih fudbalera Jaja Ture.

Barselona putuje u Mančester u nezgodnom trenutku, pošto je u Primeri doživjela poraz od Malage (1:0) na Nou Kampu i Real joj je ponovo odmakao na četiri boda.

"Siti je tim koji je napadački orijentisan i biće nam lakše da igramo jer se protiv nas ekipe uvijek brane. Moramo da zaboravimo poraz od Malage i na najbolji način odigramo najvažniju utakmicu u sezoni", naveo je Pike.

U drugom meču programa sastaju se stari znanci - Juventus i Borusija iz Dortmunda. Njemcima je još uvjijek u sjećanju 1997. godina i finale u Minhenu kada su pobijedili Juventus sa 3:1 i osvojili jedinu titulu prvaka Evrope.

Borusija ove sezone ima odlične rezultate u Ligi šampiona, đe je u prvoj fazi sa Arsenalom, Galatasarajem i Anderlehtom osvojila prvo mjesto sa 13 bodova, za razliku od Budeslige đe se bori za opstanak.

"Znamo da Juventus nije izgubio dvije godine na domaćem terenu, ali nas to heće sputati da pružimo partiju koja se od nas očekuje. Vjerujem u svoj tim", rekao je trener "milionera" Jirgen Klop.

Juventus posljednjih godina nema previše uspjeha na evropskoj sceni, ali najbolji igrač tima Andrea Pirlo izjavio je da hoće do kraja karijere podigne još još jednom "ušati" pehar.

"Došao sam u Juventus da bih osvajao trofeje, a san mi je da osvojim Ligu šampiona. Dva puta sam to uradio sa Milanom, ali želja mi je i sa Juventusom", poručio je italijanski reprezentativac.

Portal Analitika