Košarka

Predstavljena lopta za Eurobasket

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) predstavila je danas loptu kojom će se igrati Evropsko prvenstvo u košarci 2015. godine.
Predstavljena lopta za Eurobasket
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Eurobasket se igra od 5. do 20 septembra i po prvi put će biti održan u četiri zemlje, Njemačkoj, Francuskoj, Hrvatskoj i Letoniji. Gradovi u kojima će se igrati su Zagreb, Berlin, Riga, Monpelje i Lil.

Loptu za šampionat Starog kontinenta, naziva GL7X, je proizvela kompanija Molten. U prodaji će se naći u junu.

EP je inicijalno trebalo da bude održano u Ukrajini, ali je, zbog ratnog stanja u toj zemlji, FIBA odlučila Ukrajincima oduzeti domaćinstvo, a za utjehu im dodijeliti organizaciju Eurobasketa 2017.

Na Eurobasketu će nastupiti deset reprezentacija koje su se Evropu predstavljale na Mundobasketu u Španiji (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Španija, Francuska, Grčka, Litvanija, Turska, Finska i Ukrajina), te još 14 selekcija koje su to pravo izborile u kvalifikacijama (Njemačka, Letonja, Bosna i Hercegovina, Island, Izrael, Holandija, Poljska, Belgija, Makedonija, Gruzija, Češka, Estonija, Italija i Rusija).

Podsjetimo, zbog dva poraza od Holandije u kvalifikacijama, Crna Gora se nažalost neće naći na smotri najboljih evropskih reprezentacija, koja bi bila treća uzastopna za "crvene".

euro1
Portal Analitika