TV / Film

Stefan Kapičić: Mama je plakala kad me vidjela kako glumim svog oca

Glumac Stefan Kapičić pred premijeru filma „Bićemo prvaci svijeta“ Darka Bajića kaže da mu je uloga u tom ostvarenju najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.
Stefan Kapičić: Mama je plakala kad me vidjela kako glumim svog oca
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Jedan od razloga je i taj što sam imao priliku da glumim svog oca Dragana Kapičića. To se dešava jednom u istoriji - kaže Stefan Kapičić za „Blic TV magazin“.

Mlade godine svoga oca Stefan (36) dočarao je uz pomoć šminke, rada na sebi i svesrdnu pomoć ekipe. Čak je za potrebe filma obrijao brkove i bradu, koji su mu dugo zaštitni znak.

- Hvala bogu što sam mogao da budem fizički spreman i prikažem njega sa 22 godine, kada je bio vrhunski atleta. Ništa mi nije bilo teško tokom rada na filmu. Srećan sam što sam se, nakon devet godina glumačkog rada po svijetu, vratio u Beograd sa ovakvom prilikom - ističe Stefan.

Poznati glumac kaže da je otac Dragan vidio dio snimljenog materijala za film „Bićemo prvaci svijeta“ i da mu se dopalo kako ga je sin odigrao.

- Bio je jako ponosan dok je gledao. Čak su mu proradile i emocije jer se tog vremena sjeća s jednom dozom sjete. Nedostaje mu taj period, ekipa ljudi, uspjesi... To je, nažalost, bilo vrijeme koje danas ne postoji.

Film „Bili smo prvaci svijeta“ je priča o prvom velikom uspjehu jugoslovenske košarke - zlatnoj medalji na Svjetskom prvenstvu u Ljubljani 1970. Stefan smatra da je to bilo nešto posebno i neponovljivo.

- Osvajali smo mi medalje i nakon toga, međutim, oni su tada u Ljubljani 1970. uspjeli zato što su vjerovali jedni u druge i u taj sport, igrali su bez ikakve finansijske nadoknade. Bilo je to drugačije vrijeme. Često volim da kažem da je danas malo teško igrati košarku i trčati s punim džepovima. Danas ljude boli uvo i za zemlju i za grb. Oni su tada igrali za zajedništvo, za Jugoslaviju. Taj se duh, nažalost, više ne ponavlja, čak ni u zemljama koje su dobile svoju nezavisnost. Možda se medijski to isprati, ali nema više te sloge kakva je tada postojala kod sportista - priča Kapičić.

Dodaje da je i njegova mama, glumica Slobodanka - Beba Kapičić plakala gledajući trejler za film „Bićemo prvaci svijeta“.

- Moja mama je jako emotivna osoba i bukvalano je ridala. Ne zato što ja igram, već zato što je ovo priča o jednom uspjehu i vremenu koji se neće ponoviti. Nestvaran je to bio uspjeh četvorice koji su postigli nemoguće postavši svjetski prvaci.

Glumac otkriva da za potrebe filma nije morao puno da vježba košarku jer je kao mlađi punih deset godina trenirao.

- Bio sam i kapiten juniora Crvene zvezde. Meni košarka nije strana i igram je često. Ranije smo Kičić, Kubura (Aleksandar Srećković prim. aut.), još nekoliko drugara i ja redovno igrali basket. To je bilo genijalno. Nažalost, ja sam otišao u Ameriku i više nije bilo tako intenzivno. Košarka je nešto što ja volim, što pratim i sada mi se ukazala prilika i ispunila velika želja da spojim glumu i košarku. Iako sam se često pitao, dok sam je trenirao, da li će mi se to ikada isplatiti, sada se pokazalo da je to bio pun pogodak.

Posljednjih godina, Kapičić je dosta snimao u Americi, ali i u Hrvatskoj. Igrao je zapažene uloge u hrvatskim popularnim sapunicama: „Larin izbor“, „Stela“, „Zora dubrovačka“.

- Ja sam za dvije i po godine uradio devet projekata, od kojih su tri bile sapunice. Zadovoljan sam postignutim rezultatima i sada idem dalje - poručuje Stefan Kapičić.

Sada je u Beogradu i prioritet daje filmu „Bićemo prvaci svijeta“, čija se premijera očekuje 26. februara.

- Otvorio sam svoju producentsku kuću „Kap lok prodakšns“ i spremam dva filma i predstavu. Jedan od filmova, horor, radiću s rediteljem Milanom Todorovićem, koji je potpisao „Zonu mrvih“ i „Mamulu“ - otkriva Stefan.

Portal Analitika