Politika

MEDOJEVIĆ: SDP odgovornija za stanje u zemlji od DPS-a

To što je SDP odbio prijedlog opozicije o formiranju prelazne Vlade, za člana predsjedništva DF-a Nebojšu Medojevića očekivan je potez Socijaldemokrata. Medojević kaže za RTCG da je odluka učvrstila uvjerenje, da je za stanje na koje DF ukazuje u kojem je Crna Gora danas, odgovoran SDP.
MEDOJEVIĆ: SDP odgovornija za stanje u zemlji od DPS-a
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Predsjedništvo SDP-a dalo je podršku Vladi Crne Gore i pozvalo izvršnu vlast da ispunjava svoje obaveze i u oblastima koje je 36 poslanika opozicije ocijenilo kao osnovu za svoj prijedlog o prelaznoj vladi.

- U ovom trenutku glavni i odgovorni krivac za sve probleme u kojima se Crna Gora nalazi je SDP, koji zbog svojih ličnih interesa, privilegija funkcija fotelja održavaju ovako bolestan politički sistem. Sve ključne odluke u ekonomiji i bezbjednosti i oko Elektroprivrede, i KAP-a, privatizacija, ali i oko policije i MUP-a,  došle su od SDP-a, tako da stvari postaju jasne. SDP nije politička partija koja doprinosi promjenama i reformama, već je stvaranje lažnog sistema u Crnoj Gori i partija je potpuno maskirana, svi znaju da je ta režimska struktura odgovornija za stanje u zemlji od DPS-a - saopštio je Medojević za Televiziju Crne Gore.

Portal Analitika