Crna hronika

UP: Rasvijetljeno podmetanje eksploziva u marketu u Rožajama

Rožajci A.S. (31) i K.N. (21) uhapšeni su zbog sumnje da su, 20. januara, podmetnuli eksplozivnu napravu u marketu vlasništvo firme "Jabuka Company“ u Rožajama, saopšteno je iz Uprave policije.
UP: Rasvijetljeno podmetanje eksploziva u marketu u Rožajama
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Uhapšen je i E.H. (24) iz Rožaja koji se sumnjiči da je sa K.N, na štetu ove firme, počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti 15. novembra prošle godine.

"Naime, pripadnici OB Rožaje su, uz podršku drugih organizacionih jedinica,  rasvijetlili podmetanje eksplozivne naprave u marketu br. 1 firme „Jabuka Company“, koje se dogodilo 20. januara oko dva časa. Sumnja se da su A.S. i K.N. tog dana kamenom polomili izlog i u market bacili improvizovanu eksplozivnu napravu koja je sadržala TNT, a čijim je dejstvom nastala veća materijalna šteta u ovom objektu. E.H. se sumnjiči da je, sa K.N, 15. novembra prošle  godine, oko 3.30 sati, u marketu br. 2 firme „Jabuka Company“ na isti način počinio krivično djelo“, saopšteno je iz Uprave policije.

U policiji podjsećaju da je da je K.N. uhapšen 20. januara, zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i da je istog dana uz poseban izvještaj priveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Rožajama na dalju nadležnost.

Osumnjičeni su danas uz poseban izvještaj, privedeni zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Rožajaa.

A.S. se sumnjiči i da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, jer je prilikom pretresa njegovog stana i drugih prostorija u pomoćnom objektu pronađen pištolj "CZ“ kalibra 6,35 milimetara sa dva metka, koji je držao u ilegalnom posjedu.

ZODT u Rožajama je danas za ova tri lica, nakon saslušanja, donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privođenja sudiji za istragu Osnovnog suda u Rožajama.

"Pripadnici OB Rožaje, u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, nastavljaju sa intenzivnim aktivnostima na rasvjetljavanju podmetanja eksplozivne naprave u marketu br. 1 firme „Jabuka Company“ od 11. januara ove godine, kao i podmetanja požara u marketu br. 3 ove firme iz oktobra prošle godine“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U policiji ističu da su ova dva slučaja podmetanja eksplozivne naprave rasvijetljena uz značajan doprinos Forenzičkog centra, kao i operativnog rada pripadnika OB Rožaje i Sektora kriminalističke policije.

Portal Analitika