Politika

RADULOVIĆ: Konjević neuspješni politikant koji ne poštuje ni riječ, ni istinu

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je krajnje neodgovoran, neuspješni politikant i čovjek koji ne poštuje ni riječ ni istinu, on je obična marioneta u rukama kriminalnih struktura kome nije problem pečat nego petlja da im se suprotstavi, kazao je potpredsjednik parlamenta Branko Radulović.
RADULOVIĆ: Konjević neuspješni politikant koji ne poštuje ni riječ, ni istinu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Konjević je poručio ranije danas da će doći u parlament da govori o bezbjednosnoj situaciji u državi kada, kako je rekao, dobije valjan poziv. On je na sjednici Odbora za korupciju, na tvrdnju poslanika Koče Pavlovića da ministar danima ignoriše poziv da govori u parlamentu na tu temu, pokazao dopis koji je dobio od potpredsjednika Skupštine Branka Radulovića, bez pečata i memoranduma.

Radulović je rekao da neargumentovane i licemjerne izjave ministra Konjevića o njegovom neodazivanju na brojne pozive da se obrati poslanicima i crnogorskoj javnosti u vezi terorističkog događaja u Bloku V i bezbjedonosne situacije u Crnoj Gori.

"Prilikom rasprave u Skupštini, 18. februara, povodom dva Prijedloga zakona za koje je u ime Vlade bio određen kao ovlašćeni predstavnik predlagača ministar Konjević saopštio je da se rasprava, ukoliko se ne završi ovim prijedlozima, nastavi 20. februara jer je najavio da za taj dan nema planiranih obaveza. Na početku nastavka rada sjednice, 19. februara u 13 sati, poslije proceduralnih intervencija predstavnika svih poslaničkih klubova zatraženo je da se obezbijedi prisustvo ministra kako bi javnost Crne Gore i poslanici dobili zvaničnu informaciju o svim detaljima događaja u Bloku V od ministra Konjevića u okviru njegove nadležnosti. Ministra smo pozvali javno, kao i telefonskim putem i dobili smo odgovor da ministru počinje sastanak sa ministricom unutrašnjih poslova Austrije i da će biti zauzet do 18:30 sati. Lično sam poslije završetka zasijedanja dva puta tokom večeri mobilnim telefonom pokušao da kontaktiram ministra Konjevića, ali on nije odgovarao na pozive niti mi se nakanadno javio. Zbog crnogorske javnosti želim da budem krajnje korektan i konkretan i saopštim da sam u nekoliko slučajeva na ovaj način kontaktirao ministra Konjevića“, objasnio je Radulović.

Radulović dodaje da je 20. februara, u ranim jutarnjim satima, kontaktirao službu Skupštine Crne Gore koji su mi saopštili da ministar Konjević ne želi da dođe već da će to učiniti u ponedeljak, kada bude prisutan i predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić.

"Tada sam sazvao uži kolegijum gdje smo se dogovorili da ministru Konjeviću pošaljemo telegram zbog hitnosti situacije. Telegram je zaveden u pisarnici Skupštine Crne Gore 20 februara u 11:05 sati, nakon čega se Konjević ni ovaj put nije udostojio da mi se obrati i da se dogovorimo kada će doći u Skupštinu Crne Gore, već sam preko njegove sekretarice informisan da će doći u Skupštinu u ponedeljak na sjednicu Odbora na koju je ranije pozvan. Zaprepašćen ovakvim odnosom ministra prema Skupštini još jedanput sam pozvao i provjerio da li je moguće da je to ministar saopštio, što mi je nažalost i po drugi put potvrđeno iz njegovog kabineta“, naglasio je Raulović.

Prema njegovim riječima, Konjević je mogao da dođe u Skupštinu ukoliko je imao imalo odgovornosti.

"Moja je greška ta što nisam javnost i poslanike obavjestio o pravoj reakciji ministra, već sam to učinio krajnje suzdržano i veoma kratko. Da ima časti i obraza Konjević bi podnio ostavku i povukao se sa funkcije ministra unutrašnjih poslova, a pošto ga nema za njegov kukavičluk biće mu navodno kriva Skupština i naša služba“, istakao je Radulović.

On je upitao Konjevića da li mu je smetao pečat kada sveštenike koji propovjedaju ljubav i vjeru i kada je trebalo da štiti nejake i progonjene.

"Sve dok bude on i takvi na vlasti nikada Crna Gora neće biti ni pravna ni slobodna država, i ne samo da nećemo ispuniti uslove iz poglavlja 23. i 24. nego nećemo biti ni u premisama demokratska država koja štiti osnovna ljudska prava i slobode“, zaključio je Radulović.

Portal Analitika