Društvo

Stanković da provjeri dokumentaciju oko izgradnje zgrade Uprave policije

Odbor za antikorupciju zatražio je od vrhovnog državnog tužioca da prikupi dokumentaciju na osnovu koje će ocijeniti da li je u cijelom postupku izgradnje zgrade Uprave policije bilo nezakonitosti i elemenata korupcije, i da o tome u roku od dva mjeseca obavijesti to skupštinsko tijelo.
Stanković da provjeri dokumentaciju oko izgradnje zgrade Uprave policije
Portal AnalitikaIzvor

Odbor je danas obavio kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, VDT Ivicu Stankovića i direktora Uprave za javne nabavke Mersuda Mujevića povodom izgradnje zgrade Centra bezbjednosti u Podgorici.

Zahtjev za kontrolnim saslušanjem inicirao je poslanik Demokratskog fronta Zoran Miljanić, koji je objasnio da se radi o poslu vrijednom više od 12 miliona eura.

Tokom trosatne rasprave, članovi odbora iz opozicije su ocijenili da se radi o postupku koji je štetan po državu, i da tužilaštvo treba da ispita da li je u tome bilo korupcije, dok su predstavnici Demokratske partije socijalista saopštili da u tom poslu ne vide ništa sporno.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je da Tužilaštvu i Odboru stoji na raspolaganju sva dokumentacija koja o tom poslu postoji u tom resoru.

Predsjednik Odbora Predrag Bulatović kazao je da će Stankoviću na raspolaganju biti i snimak današnja rasprave.

Stanković je kazao da prikupljanje sve neophodne dokumentacije zahtijeva dosta vremena, i da bi u roku od dva mjeseca trebalo da dostavi Odboru svoje mišljenje o tom postupku. (Mina)

Portal Analitika