Kužina

Uz ove savjete savršeno skuvajte tjesteninu

Ako volite hranu i istinski uživate u njoj, onda znate da postoji i savršeno pripremljena tjestenina. Da biste je i sami pripremili morate znati neke osnove, a iako kuvanje tjestenine zvuči kao najlakši posao na svijetu, vjerujte da nije tako.
Uz ove savjete savršeno skuvajte tjesteninu
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kuvanje vode: Jako je važno da proključa tačno određena količina vode, na pravoj temperaturi. Tjestenina zahtijeva više vode nego što većina misli. Budite sigurni da ste upotrijebili dovoljno vode i da je na potrebnoj temperaturi prije nego u nju stavite tjesteninu.

Izbjegavajte so: Nemojte so stavljati u ključalu vodu. Dok je u tom stanju, tjestenini ne treba so, nego je radije dodajte tokom kuvanja. Takođe, pripazite jer se na većinu tjestenina dodaje parmezan koji sadrži so.

Isperite nakon kuvanja: Jednom kad ste gotovi, isperite testeninu pod mlazom vode, kako biste zaustavili proces kuvanja. Prekuvana tjestenina je posljednja stvar koja vam treba.

Isprobajte različite tjestenine: Odaberite različite oblike i teksture tjestenine, zavisno od toga kakvo jelo pripremate. Od makarona i rezanaca do pužića, postoji toliko različitih vrsta da se slobodno bacite na eksperimentisanje.

Izvor: magazin.hr; foto: b92.net

Portal Analitika