Fudbal

Kreće Telekom 1. CFL – tri tima jure titulu

Nakon dva ipo mjeseca pauze u utorak se nastavlja Telekom Prve crnogorska fudbalska liga utakmicama 18. kola. Jesenji šampion Rudar je prvi favorit zbog prednosti od četiri boda, ali će velike konkurente imati u aktuelnom šampionu Sutjesci i podgoričke Mladosti.
Kreće Telekom 1. CFL – tri tima jure titulu
Portal AnalitikaIzvor

Ako se pogledaju novajlije najbolje jepazarila Sutjeska. Aktuelni šampion je uspio da angažuje Draška Božovića iz Lovćena, štopera Javora Aleksandra Šofranca, a u posljednjim minutima zimske pijace za Nikšićane je potpisao reprezentativac Crne Gore Andrija Delibašić. Klub je napuštio Vlado Jeknić.

Lider Rudar vratio je u svoje redove Stevana Reljića, angažovao golmana Buturovića, Japanca Jošidu i prvog strijelca Mogrena Vula Vujačića.

Mladost je na startu ostala bez nekoliko standardnih prvotimaca, ali su se vrlo brzo pojačali sa Ivanom Vukovićem, Goranom Adamovićem, Milanom Đurišićem, Markom Stanovčićem i Draganom Obradovićem.

Budućnost nije uspjela da angažuje nijednog novog fudbalera. Petorica su stigla u Zetu, jedan više u Petrovac, po dvojicu su angažovali Grbalj i Lovćen.

Dakle, derbi će sjutra odigrati od 12 sati Sutjeska – Budućnost, ostali mečevi su na program od 14 sati. Lider Rudar kreće od duela sa Grbljem pod Golubinjom, na Starom aerodromu Mladost je favorit protiv Bokelja, na Cetinju rivali će biti Lovćen i Mogren, u derbiju donjeg dijela tabele sastaće se Mornar i Zeta, dok će Berane koje još uvijek nema trijumf u šampionatu ugostiti Petrovac.

UTORAK:

12:00h Sutjeska – Budućnost

14:00h Rudar – Grbalj

14:00h Mladost – Bokelj

14:00h Lovćen – Mogren

14:00h Mornar – Zeta

14:00h Berane – Petrovac

tabelat1cfl23-02
Portal Analitika