Društvo

Uprava carina i Poreska uprava izrekle 26.750 eura novčanih kazni

Sprovodeći pojačane kontrole u oblasti prometa akciznih proizvoda, (cigareta i alkohola) u maloprodajnim objektima i na otvorenom prostoru, službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina i inspektori Poreske uprave, su samo u dva dana, 19. i 20 februara ove godine, kontrolisali 48 maloprodajnih objekata, i tom prilikom izdali 8 prekršajnih naloga po osnovu nelegalne prodaje cigareta i neevidentiranja prometa, i izrekli novčanih kazni u vrijednosti od 26.750,00 eura, saopšteno je iz Uprave carina.
 Uprava carina i Poreska uprava izrekle  26.750 eura novčanih kazni
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika izvršeno je i jedno pečaćenje STR.

- Takođe, mobilni timovi Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina u saradnji sa Komunalnom policijom,  intenzivno sprovode  svakodnevne akcije na otvorenom prostoru ispred tržnica i pijaca na kojima se nelegalno prodaju cigarete i rezani duvan. Zaplijenjena je veča količina rezanog duvana , cigareta i pirotehničkih sredstava. Podniejta je 1 krivična prijava protiv fizičkog lica zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje – stoji u saopštenju.

Uprava carina u saradnji sa Poreskom upravom i Komunalnom policijom  će  nastaviti intenzivne  kontrole na  suzbijanju sive ekonomije u oblasti prometa akciznih roba.

Portal Analitika