Region

BEOGRAD: Veliki požar u skladištu

Veliki požar izbio je rano jutros u Makišu, u skladištu koje je vlasništvo nekoliko kompanija. Spriječeno je širenje požara, a povrijeđenih nema. Ekotoksikološke ekipe su, na osnovu mjerenja stepena zagađenja vazduha, ustanovile da nema opasnosti po zdravlje ljudi, saznaje RTS.
BEOGRAD: Veliki požar u skladištu
Portal AnalitikaIzvor

Vatra i plamen bili su visoki preko 50 metara. Nema povrijeđenih. Riječ je o velikom magacinskom prostoru površine 6.000 kvadratnih metara.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je za RTS da je brzom intervencijom vatrogasaca - spasilaca iz više beogradskih stanica spriječeno dalje širenje požara i spasno oko 3.000 kvadratnih metara magacinskog prostora.

Marić napominje da je u magacinskom prostoru uglavnom kućna hemija koja je, kako je objasnio, "teška za gašenje", a pristup vatrogascima otežale su i česte sitne eksplozije. S bzirom na to da u skladištu ima i mnogo kozmetičkih preparata, pretpostavlja se da eksplozije potiču od bočica koje su pod pritiskom, kao što su parfemi i dezodoransi.

Ekotoksikološke ekipe su izašle na teren kako bi izmjerile stepen zagađenja u vazduhu i, kako saznaje RTS, ustanovile su da nema opasnosti po ljudsko zdravlje.

Na gašenju požara angažovano je više od 50 vatrogasaca-spasilaca, 20 vatrogasnih vozila, vatrogasni brod.

Portal Analitika