Fudbal

Niko kao Karlo Anćeloti

Karla Anćelotija su sinoć puleni obradovali na jubileju, Benzema i Ronaldo su golovima obezbijedli Realu trujumf u Elćeu nakon koga je uvećana prednost u odnosu na prvog pratioca i najljućeg rivala Barselonu.
Niko kao Karlo Anćeloti
Portal AnalitikaIzvor

Bila je to 78. pobjeda italijanskog stučnjaka od kako je stigao na 'Santjago Bernabeu', niko od trenera u bodatoj istoriji 'Kraljevskog kluba' nije zabilježio više u privh 100 utakmica. I ne samo Reala, već bilo kog španskog kluba.

Karlo Anćeloti je tako oborio Murinjov rekord, Portugalac je imao pobjedu manje na prvih 100 mečeva na klupi Reala. Treći na ovoj listi je Pep Gvardiola sa 71 pobjedom s Barselonom na prvih 100 mečeva.

Osim toga, 'Los Blankosi' nikada u svojoj istoriji nijesu primili manje golova na prvih 100 utakmica jednog trenera, nego u Anćelotijevoj eri. I ovdje je Murinjov rekord od 81 primljenog gola nadmašen za jedan.

Zanimljivo, Karlo Anćeloti nikada tokom svoje trenerske karijere nije imao tako dobar učinak poslije prvih 100 utakmica kao sa Real Madridom. U Milanu je imao 49 pobjeda, u Juventusu 52, Čelsiju 62.

Portal Analitika