Košarka

Ko je sve iz ABA lige osvojio Kup?

Vikend za nama obilježili su nacionalni Kupovi, a od klubova iz ABA lige trofeje su osvojili Crvena zvezda, Cedevita, Igokea, Krka, Budućnost i Solnok.
Ko je sve iz ABA lige osvojio Kup?
Portal AnalitikaIzvor

Najneizvjesnije je bilo u finalu Kupa Krešimira Ćosića u Zadru, u kojem je Cedevita pobijedila domaći tim sa 86:82. Domaći tim predvodio je Bilan sa 20 poena, Gordić je dodao 19, a Pilepić 15, dok se na drugoj strani istakao Florens sa 24 poena. Zagrepčani su do trijumfa došli poslije sjajnog preokreta, pošto je Zadar u 15. minutu imao 19 poena prednosti. Cedevita je tako došla do trećeg trofeja u Kupu u istoriji u svom četvrtom finalu. 

U finalu Kupa Slovenije, Krka je slavila protiv Zlatoroga sa 77:67 i odbranila Kup i ujedno osvojila drugi trofej u tom takmičenju. Armsted i Buker su sa po 18 poena učestvovali u pobjedi svog tima, dok je Lapornik postigao 21 poen za Zlatorog. 

Budućnost nije imala nikakvih problema u Kupu Crne Gore, koji je osvojila osmi put u posljednjih devet godina. Zanimljivo, Podgoričani nijesu osvojili samo jedan Kup u istoriji tog takmičenja, i to prije dvije godine. U finalu, Budućnost je pobijedila Zetu 2011 sa 98:65, a najbolji u tom trijumfu bili su Šehović sa 22 i Subotić sa 16 poena. Kod Zete, Mugoša je imao 22 poena, a Radunović 18. 

Košarkaši Igokee osvojili su treći trofej u Kupu Bosne i Hercegovine u klupskoj istoriji, trijumfom nad Širokim sa 73:58. Heslip je bio junak te pobjede sa 26 poena, Čakarević je dodao 14, dok se u poraženom timu istakao Ćorić sa 13 poena. 

Solnok je rutinski osvojio šesti Kup Mađarske, pošto je u finalu bio bolji od KTE Duna Asfalta sa 67:49. Milošević je sa 18 poena bio najkorisniji igrač utakmice, Vojvoda je dodao 13 za pobjednički tim, dok je Barović na drugoj strani upisao devet poena. 

Crvena zvezda je osvojila Kup Radivoja Koraća trijumfom nad Mega Leksom sa 80:74. Najkorisniji igrač finala Kupa bio je Luka Mitrović sa 21 poenom i 12 skokova, odnosno indeksom 29. Nikola Kalinić je dodao 17 poena i pet skokova. U timu Mege, Nenad Miljenović je imao 21 poen i osam skokova, Nikola Jokić je upisao 18 poena.

(izvor: B92)

Portal Analitika