Društvo

Rotari klub Podgorica obilježio 16 godina postojanja

Sjutra se u cijelom svijetu obilježava 110 rodjendan Rotary International-a. U Crnoj Gori, za 16 godina postojanja osnovali smo 6 klubova. Od kraja 1999. godine, kada je osnovan Rotari klub Podgorica, sprovodimo brojne humanitrne aktivnosti, uz klubove u Baru, Ulcinju, Bijelom Polju, Budvi, Pljevlja, kao i Klub mladih, a u toku su pripreme za osnivanje Rotari kluba Nikšić, kazao je predsjednik Rotari kluba Podgorica prof. dr Saša Popović otvarajući svečanost povodom obilježavanja jubileja ovog udruženja.
Rotari klub Podgorica obilježio 16 godina postojanja
Portal AnalitikaIzvor

Ističući da "rotarijanski točak nije samo onaj koji okreće, već i koji pokreće" on je podsjetio na principe udruženja: da služe klubu, svojoj profesiji, lokalnoj zajednici i, na kraju, medjunarodnoj zajednici. 

- Što smo više posvećeni profesiji koju obavljamo, možemo više da služimo drugima - dodao je on. 
Učesnici i gosti skupa pozvani su da doniraju novac koji je ovog puta namijenjen Zavodu za rehabilitaciju invalidne djece i omladine u Podgorici.
Proslava crnogorskih Rotari klubova nastavljena je koncertom dueta vrhunskih izvođača, violiniste Mirana Begića i pijaniste Bojana Martinovića. 
Prisutni su takođe imali mogućnost da kupovinom neke od odabranih umjetničkih slika takodje učestvuju u doniranju.

Portal Analitika