Fudbal

Liverpul nastavio sa odličnim partijama

Fudbaleri Liverpula nastavili su sa sjajnom formom u 2015. godini i u derbiju 26. kola Premijer lige savladali Sautempton sa 2:0.
Liverpul nastavio sa odličnim partijama
Portal AnalitikaIzvor

Liverpul je nastavio niz i ostvario šestu pobjedu u posljednjih sedam mečeva u svim takmičenjima, uključivši se tako u borbu za Ligu šampiona. Izabranici Brendana Rodžersa ovim trijumfom stigli su do 45 bodova i sada imaju jedan manje baš od Sautemptona koji je na petoj poziciji.

Borba za mjesta koja vode u Evropu vodiće se do kraja prvenstva, pošto trećeplasirani Arsenal ima 48, jedan više od Mančester Junajteda. Ranije tokom dana Totenhem je izvukao bod protiv Vest Hema (2:2), dok je istim rezultatom završen sustret između Evertona i Lestera. 

Već u trećem minutu Liverpul je poveo, kada je Filipe Kutinjo postigao vjerovatno i najljepši pogodak u dosadašnjem dijelu Premijer lige. Kutinjo je primio loptu od Lazara Markovića i sa više od 25 metara, udarcem ’preko unutrašnje’ poslao loptu od prečku u gol nemoćnog Forstera. 

Sve do 73. minuta nije bilo previše uzbuđenja, a dilemu oko pobjednika tada je otklonio Rahim Sterling. Moreno je lijepo prošao po lijevoj strani, zavrnuo loptu u srce šesnaesterca đe je Target očajno reagovao i ostavio poklon Sterlingu, a engleski reprezentativac ga iskoristio pogotkom u donji lijevi ugao. 

Portal Analitika