Društvo

Hadrović: Nijesmo naložili suspenziju Jeremića i Tahirović

Viši državni tužilac u Bijelom Polju Rifat Hadrović odbacio je navode medija da će sjutra po njihovom nalogu Stručni kolegijum bjelopoljske Opšte bolnice donijeti odluku o suspenziji doktora Tomislava Jeremića i Hake Tahirović.
Hadrović: Nijesmo naložili suspenziju Jeremića i Tahirović
Portal AnalitikaIzvor

"Ta informacija nije tačna, tužilaštvo nije dalo obavještenje, niti je dalo upustvo u tom pravcu. Tužilaštvo se bavi gonjenjem počinilaca krivičnih djela,  a ne vodi kadrovsku politiku. Ako ko o tome treba da donosi odluku, onda je to ili Ministarstvo ili upravni odbor, odnosno kolegijum Opšte Bolnice. Meni uopšte nije poznato da  Jeremić i Tahirović treba da budu suspendovani i da je tužilaštvo tražilo takav postupak", kazao je Hadrović u izjavi za Radio Crne Gore.  

Bivši direktor i načelnik neonatologije Opšte bolnice u Bijelom Polju Tomislav Jeremić i Haka Tahirović vratili su se nedavno na posao nakon što su 6. februara pušteni iz pritvora.

Oni su zajedno sa načelnikom Ginekološko-akušerskog odjeljenja Zvonkom Puletićem uhapšeni krajem prošle godine, nakon zaraze pet beba u bjelopoljskom porodilištu od kojih je jedna preminula.

Portal Analitika