Košarka

Budućnost Voli osmi put pobjednik Kupa

Košarkaši Budućnosti pobjednici su Kupa Crne Gore – izabranici Igora Jovovića u finalu završnog turnira u Baru savladali su ekipu Zete 2011 rezultatom 98:65 (27:12, 23:17, 21:23, 27:13) i odbranili trofej osvojen prošle godine.
Budućnost Voli osmi put pobjednik Kupa
Portal AnalitikaIzvor

''Plavi'' su osmi put od obnove državnosti osvojili trofej namijenjen pobjedniku Kupa, a jedino je Sutjeska 2013. godine uspjela da prekine dominaciju najboljeg crnogorskog kluba. U finalu u dvorani ''Topolica'', Suad Šehović i saigrači bili su u vođstvu tokom svih 40 minuta i uz maksimalan pristup, nijednog trenutka nijesu dozvolili da ubjedljiva pobjeda dođe u pitanje. Zeta 2011 je plasmanom u finale ostvarila najveći uspjeh u klupskoj istoriji.

Kapiten Budućnost Volija Suad Šehović je najbolji igrač finalnog turnira, a Balša Radunović iz Zete 2011 je najbolji stijelac. Pobjednički pehar kapitenu Budućnost VolijaSuadu Šehoviću uručio je generalni sekretar Košaršakog saveza Crne Gore – Petar Popović.

buducnostpehar2

Suad Šehović i saigrači od sredine prve četvrtine preuzeli su potpunu kontrolu nad dešavanjima na parketu i od finiša prve četvrtine do kraja meča, nijednog trenutka nijesu dozvolili protivniku da smanji zaostata na jednocifreni broj poena. U redovima Budućnost Volija od igrača koji su bili u protokolu, u igru nijesu ulazili samo OmarKuk i Aleksa Popović, a najefikasniji je bioSuad Šehović sa 22 poena, uz 10 skokova. Bojan Subotić je postigao 16, uz sedam uhvaćenih lopti, Ivan Paunić je upisao 12, aNikola Ivanović 10 poena. Mihailo Radunović, Vasilije Baćović i Ognjen Čarapić opravdali su ukazanu šansu i pokazali da su budućnost crnogorske košarke.

Marko Mugoša je bio najbolji u poraženom timu sa 22 poena i šest skokova, a dvocifren broj poena imali su i Balša Radunović sa 18 (sedam uhvaćenih lopti) i AleksandarBogojević sa 10.

Portal Analitika