Društvo

Porodica Gojčaj: Slavićemo što smo preživjeli

Četvoročlana porodica Gojčaj iz Tuzi jučerasnji 20. februar slaviće, ali i pamtiti dok su zivi, jer su samo pukom srećom izbjegli sigurnu smrt u kanjonu Platije. Nakon nekoliko prevrtanja, oni su se autom zaustavili 30 metara iznad nabujale Morace i prošli sa lakšim povredama.
Porodica Gojčaj: Slavićemo što smo preživjeli
Portal AnalitikaIzvor

“Pukom srećom svi smo ostali živi. To je najveća sreća u nesreći”, kaže Ilir Gojčaj koji za Dnevnik TVCG govori kako je njegova četvoročlana porodica juče za dlaku izbjegla sigurnu smrt na putu ka skijalištu Kolašin u kanjonu Platije.

“Naišlo je vozilo s druge strane koje je krenulo da pretiče, ja da izbjegnem udes s njim krenuo sam ka bankini, da ne udarim bankinu i tu sam izgubio kontrolu nad vozilom i sletjeli smo s lijeve strane gdje je litica. Onda smo se prevrtali”, prisjeća se Gojčaj.

Iz kanjona Morača koji je do sada odnio mnoge živote Gojčaji su prošli samo sa lakšim povredama. Nakon što je Ilir uspio da izađe iz auta i zatraži pomoć naišao je autobus sa đacima Gimnazije “21.maj” tuzi, koji su ssa profesorima odmah priskočili u pomoć.

“Oni su svoje živore rizikovali da bi pomogli mojoj porodici. Vezali su se ruka za ruku da se ne bi okliznuli. Pomogli su da izvučem ženu i djecu”, objašnjava srećni vozač.

Ali tu nije bio kraj sreći koja je juče pratila porodicu Gojčaj.

“Opet smo imali sreću što je naišla Hitna iz Kolašina koja se zaustavila. Eto, srećom, sve se dobro složilo. “

“Da mi je Bog rekao da tamo padnem, bilo bi moi previoše da tražim da ovako dobro prođem”, kaže Gojčaj.

Ova porodica će dok je živa slaviti jučerašnji datum. To će im, kako kaže Ilir biti kao porodični rođendan. (Portal RTCG)

Portal Analitika