Region

ZAGREB: Haos na protestu, ima uhapšenih

Nekoliko stotina demonstranata okupilo se u centru Zagreba na protestu pod nazivom "Stop teroru šatoraša". Tokom protesta su izbili sukobi sa policijom.
ZAGREB: Haos na protestu, ima uhapšenih
Portal AnalitikaIzvor

Nekoliko osoba je uhapšeno, javljaju hrvatski mediji.

Kordon specijalne policije zaustavio je nekoliko stotina demonstranata koji su se uputili prema Ministarstvu branitelja u zagrebačkoj Savskoj ulici gdje već četiri mjeseca u šatoru protestuje dio hrvatskih ratnih invalida i veterana.

Policija je tokom protesta privela tri osobe, među kojima jednog demonstranta koji je pokušao da probije policijski kordon, i dvije osobe koje su napale i provocirale demonstrante protiv "šatoraša". 

Postavljanjem u kordon policija je napravila tampon zonu između demonstranata protiv "šatoraša" i oko 700 ratnih veterana, koji su nedaleko od šatora u Savskoj ulici, većinom u vojnim uniformama, čekali demonstrante uzvikujući "Hrvatska, Hrvatska" i "Zovi, samo zovi". 

I demonstranti protiv protesta ratnih veterana takođe su uzvikivali "Hrvatska, Hrvatska", kao i "Hoćemo se slobodno kretati", "Hoćemo u Savsku" i "Ovo je represija". (B92)

Portal Analitika