Društvo

Opozicija traži odgovornost ministra Konjevića

Nakon što je prije dva dana, u podne, u podgorickom naselju Blok 5 eksplodiralo nekoliko vozila, šef kriminalističke policije Milan Tomic, podnio je ostavku, a nagoviještavaju se i smjene prvih policajaca u Podgorici, Budvi i Baru.
Opozicija traži odgovornost ministra Konjevića
Portal AnalitikaIzvor

Zbog ovakvih i sličnih incidenata, ubistava i obračuna, koji ne prestaju gotovo sve vrijeme mandata ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, opozicioni članovi odbora za bezbjednost, uvjereni su da nekoliko smjena ne može riješiti pitanje odgovornosti, te da bi ostavku trebalo da podnese i ministar Konjević. Odgovornost, po njima dijeli i direktor policije, prenosi TV Vijesti.

Član skupštinskog odbora za bezbjednost, Velizar Kaluđerović, kaže da Tomićev i mogući odlazak još nekoliko policajaca ne rješavaju problem

"Ako je u pitanju poziv na objektivnu odgovornost koji je učinio gospodin Konjević, onda ta objektivna odgovornost mora da ide i prema samom vrhu vlasti, od direktora uprave policije ministra unutrašnjih poslova, prema predsjedniku Vlade", istakao je Kaluđerović.

Darko Pajović iz Pozitivne u ponedjeljak ce biti na zatvorenoj sjednici Odbora za bezbjednost, kojoj će kao i plenumu prisustvovati ministar Raško Konjević.

"Tražićemo njegovu odgovornost. Prije toga ćemo tražiti da nam saopšti na koji način on vidi rješavanje situacije u kojoj se danas nalazi bezbjednosni sektor u Crnoj Gori. Naravno, nije dovoljno smijeniti jednog čovjeka, potrebne su ponavljam i nužne korjenite reforme", ukazao je Pajović. (Portal Vijesti)

 

Portal Analitika