Društvo

Priština: Održana promocija CGIK-a

Danas je u Pristini, u svečanoj sali Univerziteta AAB, održana promocija Crnogorskog intelektualnog kluba-CGIK, saopštili su organizatori.
Priština: Održana promocija CGIK-a
Portal AnalitikaIzvor

Svečanost su upriličile delegacija Skupštine Crne Gore, na čelu sa prof.dr Miodragom Vukovićem predsjednikom skupštinskog Odbora za medjunarodne odnose i iseljeniŠtvo, članom Odbora Nikolom Gegajem, direktorom Uprave za dijasporu Predragom Mitrovićem, kao i drugim predstavnicima javnog i kulturnog zivota Kosova i Crne Gore.

“Organizacija je nastala kao izraz potrebe crnogorskih  intelektualaca sa Kosova za organizovanjem i zajedničkim djelovanjem, a sa ciljem očuvanja jezika, kulture, tradicije i svijetle istorije crnogorskog naroda .Organizaciju će činiti ljudi sa kredibilitetom, ličnim i personalnim, neopterećeni bilo kakvim hipotekama prošlosti, istakao je, obraćajući se prisutnima,  novoizabrani predsjednik CGIK Predrag Despotović, urednik crnogorske redakcije Radio-Televizije Kosova.

U znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć crnogorskoj zajednici na Kosovu, stalnom otpravniku poslova Crne Gore u Pristini, Radovanu Miljaniću je uručena plaketa crnogorskih intelektualaca.

Izabran je i Savjet Crnogorskog intelektualnog kruga koji čine: doc.dr Zoran Vlahović oralni hirurg, dr Natasa Prentić, mr.dr  Blažo Turković dječiji hirurg, politicki savjetnik kancelarije OSCE na Kosovu Senad Sabović, Marko Novaković novinar, Vuk Mitrović pravnik i Petrit Hakaj turizmolog.

 

Portal Analitika