Fudbal

Real dovodi desnog beka?

Španski mediji javljaju da je Real spreman da dovede desnog beka Porta, Danila! Danilo Luiz da Silva, 23-godišnji brazilski fudbaler, poznatiji kao Danilo, mogao bi da bude pojačanje Reala kraj desne aut linije, pišu španski mediji.
Real dovodi desnog beka?
Portal AnalitikaIzvor

Prema izvještajima španskih novinara, jedan od Danilovih agenta je već posjetio Madrid, kako bi započeo pregovore o transferu desnog beka u slavni španski tim.

Ovaj fudbaler igra odlično ove sezone u Portu i odavno je zapao za oko mnogim evropskim velikanima, poput Barselone, Mančester Junajted i Mančester Sitija, ali izgleda da je Real Madrid u prednosti u odnosu na konkurente.

Real neće šteđeti novac kada je u pitanju talentovani desni bek, kao što nije bio slučaj ni kada su 2007. godine iz Porta doveli Pepea za ogromnih 30 miliona eura.

Ugovor talentovanom fudbaleru ističe na ljeto 2016. godine, a kako ga i dalje nije produžio, Real želi da iskoristi tu situaciju, ko što je to bio slučaj sa Krosom prošlog ljeta, i dovede Danila na "Santijago Bernabeu". Trenutna otkupna klauzula za ovog igrača iznosi 50 miliona eura.

Međutim, predsjednik Porta, Pinto da Košta, je osmislio način kako da zarade više novca. Plan je da ubijede Danila da potpiše novi ugovor prije kraja sezone i povećaju otkupnu klauzulu, tako da i ako ga prodaju na ljeto, opet će zaraditi više novca.

Podsjećanja radi, tako nešto su uradili i sa Falkaom 2011. godine. Naime, u julu su produžili ugovor sa njim i povećali otkupnu klauzulu sa 30 na 45 miliona eura, a samo mjesec dana poslije toga su ga prodali Atletiko Madridu.

Portal Analitika