Turizam

Fešta od naranče usred Praznika mimoze

Centar Herceg Novog zablistao je jutros novom feštom od naranče, u okviru 46. Praznika mimoze.
Fešta od naranče usred Praznika mimoze
Portal AnalitikaIzvor

Uz nekada popularna »gvožđa«, odakle novskim »galebovima« nije mogao promaći niti jedan čuperak djevojkama s korza, načičkano je bilo 30-tak stolova. Na njima gulozece od slatkih i divljih domaćih naranči, a la maka, mada i za prodaju. Preko 100 učesnika, volontera, uključilo se u feštu koju je organizovala NVO »Ruke«:
- Htjeli smo da pokažemo duh zajedništva u gradu kroz temu naranče, kojih je nekada u Herceg Novom bilo mnogo. Okupilo se desetine volontera koji su donijeli džemove, slatko, ornacine, torte, kolače, pite od naranči. Oživjelo je korzo i treba da se vrate Novljani na ulicu, da šetaju i da se druže, tome je i posvećena NVO Ruke - kaže njena predstavnica Milina Rosić.
Među izlagačima je više NVO i Udruženja, Kolo srpskih sestara, Urban Nova, Nova šansa, Izbor, Forum žena, Koraci...Uz razne delicije od naranče, donacijama se priključio i hotel »Light House«, restoran »Blue fin« i drugi. Na stolovima su bili i razni ukrasni predmeti, čaše, flaše, kutije,privjesci, sapuni s mirisom i znakom naranče. A sve i nije bilo baš jeftino. Jedna šolja 10 eura.

Fešta je trajala do 13 h, a Novljanima su u goste došli i članovi Udruženja Dubrovačke naranče. Nastupile su male mažoreteke kluba »Lily«, pjevačka grupa »Lira«, mali klovnovi, a program je vodio Miomir Maroš.
Tako se Novi žutio jutros od naranči, kojima je samo na jednom mjestu prkosila mimoza, koju su prodavali euro za stručak. (Radio Jadran)

Portal Analitika