Politika

Mladi SDP-a obilježili Svjetski dan socijalne pravde dijeleći hljeb ugroženima

Forum mladih Socijaldemokartske partije (FOM SDP) je danas nastavio obilježavanje Svjetskog dana socijalne pravde, organizujući aktivnosti u Baru i Podgorici.
Mladi SDP-a obilježili Svjetski dan socijalne pravde dijeleći hljeb ugroženima
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Barski forumaši su, u saradnji sa marketom “Anb”, pekarom “Montenegro” i prodavnicom “Cobra” dijelili besplatne vekne hljeba socijalno ugroženim licima.

“Akcija pod nazivom “Hljeb za kasnije” je dugoročna, budući da će se nastaviti u narednom periodu, a ideja je da će svako prilikom kupovine hljeba moći da plati još jednu veknu koju ce prodavac ostaviti sa strane i dati onome ko nije u mogućnosti da ga kupi. To je moguće uraditi u gore navedenim radnjama”, saopšteno je iz FOM SDP.

Dijeleći flajere, na kojima su se nalazili poznati citati o socijalnoj pravdi, ali i izvodi iz zakonske regulative, Forum mladih je upoznao građane sa njihovim pravima, kao i sa primjerima ”nevidljivih” nepravdi s kojima se mogu susresti svakodnevno.

Na ovaj način su pozvali sugrađane da ne tolerišu nepravdu, ukazujući na činjenicu da je prepoznavanje kršenja prava prvi preduslov za borbu protiv nepravde, ali i izgradnju društva u kojem postoje jednake šanse za sve.

“Svako demokratsko društvo mora pokazati odgovornost kada se radi o građanima koji se nalaze u poziciji socijalne potrebe, koji svoja egzistencijalna pitanja ne mogu rješavati bez naše pomoći. Takođe,  neophodno je da svako pojedinačno  bude svjestan svojih prava i odgovoran kako za sebe, tako i za drušvo u cjelini. Stoga je nužno da kroz slične akcije i što češće, pružimo ruku ugroženima, ali i radimo na podizanju svijesti o tome da svi zajedno treba da damo doprinos stvaranju društva u kome će prava svakog pojedinca biti ostvarena”, poručili su forumaši.

Portal Analitika