Ostalo

Feninger najbolja u Mariboru

Austrijanka Ana Feninger pobjednica je petog veleslaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas na slovenačkom Pohorju.
Feninger najbolja u Mariboru
Portal AnalitikaIzvor

Feninger je bila najbolja i nakon prve vožnje, a do pobjede došla je u ukupnom vremenu dva minuta, 24 sekunde i 50 stotinki. To je njena druga pobjeda ove sezone, ukupno deseta u Svjetskom kupu.Feninger je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Biver Kriku osvojila zlatne medalje u veleslalomu i superveleslalomu.

Ona je za četiri stotinke bila brža od Njemice Viktorije Rebensburg, dok je treća bila Tina Vajrajter iz Lihtenštajna sa zaostatkom od 30 stotinki. Na četvrtom mjestu završila je Italijanka Nađa Fankini, peta je bila Amerikanka Mikaela Šifrin, a šesta Austrijanka Katrin Cetel.

Feninger je trijumfom na Pohorju preuzela vođstvo u plasmanu veleslaloma sa 342 boda. Austrijanka Eva Marija Brem je druga sa 296, dok je treća Šifrin sa 271 bodom. U generalnom plasmanu Svjetskog kupa čelnu poziciju zauzima Tina Maze, koja danas nije završila prvu vožnju, sa 985 bodova. Feninger je druga sa 901, a treća Šifrin sa 650 bodova. Skijašice će sjutra voziti slalom. (Mina)

Portal Analitika