Ostalo

Majeru spust u Zalbahu

Austrijanac Matijas Majer pobjednik je sedmog spusta sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijaša vožen danas u austrijskom Zalbahu. Majer je do pobjede došao u vremenu minut, 49 sekundi i 83 stotinke.
Majeru spust u Zalbahu
Portal AnalitikaIzvor

To je njegov prvi trijumf ove sezone, ukupno drugi u Svjetskom kupu. Ima i trijumf u spustu, 12. marta prošle godine Lencerhajdu. Majer je za dvije stotinke bio brži od drugoplasiranog sunarodnika Maksa Franca.

Dominaciju Austrijanaca upotpunio je Hanes Rajhelt, zlatni u superveleslalomu iz Biver Krika, osvajanjem trećeg mjesta sa 21 stotinkom zaostatka. Švajcarac Karlo Janka završio je na četvrtom mjestu, peti je bio Francuz David Poison, a šesti njegov sunarodnik Adrien Teo. Osvajač zlatnog odličja u spustu, Švajcarac Patrik Kueng, nastup je završio na 11. mjestu, dok je 12. bio Norvežanin Kjetil Jansrud.

Jansrud je vodeći je u plasmanu spusta sa 461 bodom. Paris je drugi sa 312, dok je treći Giljermo Fajed sa 296 bodova. U generalnom plasmanu čelnu poziciju zauzima Marsel Hiršer 1014 bodova. Jansrud je drugi sa 856, a treći Feliks Nojrojter sa 662 boda. Skijaši će sjutra u Zalbahu voziti superveleslalom. (Mina)

Portal Analitika