Politika

DANILOVIĆ: Napustiti Skupštinu ukoliko SDP ne pristane

Opozicija treba da napusti parlament ukoliko Socijaldemokratska partija (SDP) odluči da ne podrži ideju prelazne vlade, poručio je funkcioner Demokratskog fronta (DF), Goran Danilović.
DANILOVIĆ: Napustiti Skupštinu ukoliko SDP ne pristane
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Neću razrađivati dobru vijest, a to je da SDP prihvati prelaznu vladu i tako pomogne i sebi i Crnoj Gori. Neću, mada u tu mogućnost nisu vjerovali ni pojedinci koji su ovu ideju predložili za sprovođenje u djelo”, kazao je Danilović na svom Facebook profilu.

I pored toga, kako smatra, ideja je po sebi opravdana i u ovom trenutku neophodna “ako Crna Gora želi dalje”.

"Šta nam je činiti ako naša namjera da u najtežem trenutku po našu ekonomiju i bezbjednost preuzmemo odgovornost ostane bez pozitivnog odgovora od cijele parlamentarne većine? Mislim da je pod tim uslovima ostanak opozicije u parlamentu izlišan", rekao je Danilović.

Prema njegovim riječima, Demokratska partija socijalista (DPS) nije htjela “ni da čuje” o ideji prelazne vlade.

"Sve smo pokušali, ispoštovali sve procedure, institucionalnost, čak i usvajali zakone, ali ih Vlada ne poštuje. Ponudili smo i korektno do kraja pregovarali o prelaznoj vladi za spas Crne Gore. DPS nije htio ni da razgovara”, naveo je Danilović.

On je kazao da je ubijeđen da DPS-u sada treba odgovoriti istom mjerom.

“Dakle, napustimo parlament i stavimo do znanja da se nismo šalili. Savjest nam je mirna, ali moramo braniti interes građana. Ja ovim svojim stavom neću ucjenjivati, on nije ni DF-ov ni NOVE, ali je vjerujem sada nužan. Kada bi se na taj potez odličilo makar 30 od 36 opozicionih poslanika uspjeh bi bio zagarantovan”, rekao je Danilović.

Svih 36 opozicionih poslanika bi, kako je dodao, značio trajno i čvrsto opoziciono jedinstvo ostvareno prvi put uz neizdrživ pritisak na Vladu.

“Propusti li još jednu šansu, SDP treba ostaviti u skupštinskom zagrljaju DPS-a. Moraju shvatiti da će raditi zajedno sa njima na uništavanju poslednje šanse za Crnu Goru”, objasnio je Danilović.

Izvor: MINA; foto: in4s.net

Portal Analitika