Društvo

Na kotorskom maskenbalu podijeljeno 11 novčanih

U okviru ovogodišnjeg tradicionalnog Zimskog kotorskog karnevala, u subotu, 21. februara, u PC "Vukšić" održan je kotorski maskenbal.
Na kotorskom maskenbalu podijeljeno 11 novčanih
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Organizacioni odbor Zimskog kotorskog karnevala je saopštio da je žiri u sastavu Luka Knezović, kapo karnevala i predsjednik žirija, Miloš Dževerdanović, predsjednik Organizacionog odbora kotorskog karnevala, Mirza Krcić, član Organizacionog odbora, i Tanja Dončić trebao da podijeli nagrade za tri grupne i tri pojedinačne maske.

“Međutim, zbog originalno urađenih i fantastičnih kreacija, žiri je podijelio 11 novčanih nagrada. Nagrada publike u iznosu od 300 eura  i nagrada žirija od 700 eura pripala je grupnoj maski ‘Kotorske kiše’. Drugo  mjesto i 500 eura osvojila je maska ‘Panjevi’, a treće i 400 eura pripalo je maski pod nazivom ‘Lotosi’. Po 300 eura dobile su grupne maske ‘Šah’, ‘Pinokio’, ‘Medenjaci’ i ‘Doktor’. Od pojedinačnih maski, po odluci žirija, po 100 eura dobile su maske ‘Kotorske štrige’, ‘Pajaci’ i ‘Venecijanke’”, stoji u saopštenju Organizacionog odbora Zimskog kotorskog karnevala dostavljenog Portalu Analitika.

Organizator karnevala je JU Kulturni centar "Nikola Đurković”, suorganizator TO Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor.

Na maskenbalu je učestvovalo oko 150 maskiranih osoba, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se sastavi “Tri kvarta” i “Lungo mare”.

Portal Analitika