Fudbal

Čelsi pozvao tamnoputog Francuza da bude gost kluba

Engleski premijerligaš Čelsi pozvaće tamnoputog Francuza Sulejmana S, koji je bio meta rasističkog napada navijača londonskog kluba u pariškom metrou, da bude specijalni gost kluba na revanš utakmici osmine finala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena.
Čelsi pozvao tamnoputog Francuza da bude gost kluba
Portal AnalitikaIzvor

Na amaterskom snimku koji je objavljen poslije prvog meča vidi se kako grupa navijača Čelsija ne dozvoljava Sulejmanu (33) da uđe u prepuni metro, uz skandiranje "Mi smo rasisti i to nam se sviđa".

Poziv Sulejmanu i njegovoj porodici da prisustvuje revanš meču u Londonu stigao je pošto je menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao da je "posramljen što je na bilo koji način povezan sa ovim tužnim incidentom".

"Žao nam je zbog svega što se dogodilo. Želimo da se borimo protiv rasizma. Posramljeni smo i želimo sa se izvinimo gospodinu koji je pretrpio uvrede", rekao je Murinjo.

Portparol Čelsija Stiv Etkins rekao je tokom Murinjove konferencije za medije uoči utakmice sa Barnlijem u Premijer ligi da će londosnki klub uputiti zvaničan poziv Sulejmanu.

"Pozivamo ga da zajedno sa porodicom bude naš gost na meču protiv PSŽ-a sljedećeg mjeseca. Nadamo se da će prihvatiti naš poziv", rekao je Etkins.

Rasistički incident osudio je i menadžer Arsenala, inače Francuz Arsen Venger rekavši da se radi o "bijednom i užasnom činu".

Portal Analitika