Tenis

Nadal pobijedio u 3:18h poslije ponoći!

Treći teniser svijeta Rafael Nadal pobijedio je Pabla Kuevasa u četvrtfinalu ATP turnira u Riju, a taj meč završen je u tri sata i 18 minuta poslije ponoći!
Nadal pobijedio u 3:18h poslije ponoći!
Portal AnalitikaIzvor

Nadal je zadržao maksimalni učinak u drugom najvećem brazilskom gradu i slavio protiv Kuevasa rezultatom 4:6, 7:5, 6:0. Protivnik braniocu titule u polufinalu biće Italijan Fabio Fonjini koji je poslije maratona izbacio Argentinca Federika Delbonisa sa 6:4, 6:7(10), 7:6(9).

Da su dvojica igrača ostala na terenu još samo sedam minuta oborili bi rekord Benjamina Bekera i Jirija Novaka koji su 2006. godine u Japanu završili „najkasniji“ duel u istoriji. 

Nadalu, koji za manje od 17 sati igra novi meč, nije se dopalo što ATP nije odložio meč kada je bilo jasno da se program odužio. Svih pet mečeva na Centralnom terenu u petak otišlo je u tri seta, a Španac i Urugvajac krenuli su sa igrom 14 sati poslije početka prvog duela. 

„Nijedan teniski turnir ne bi trebalo da ima program koji se završava u ovo vrijeme. Teško je za igrače, ali je možda još teže navijačima. Ovo je veoma loš dio ATP, nije greška organizatora turnira već ATP-a koji nije želio da pomjeri meč. Da ste na Gren slemu, imali biste dan odmora, a ovako mi se čini kao katastrofalna greška“, bio je ljut Nadal poslije meča.

(B92)

Portal Analitika