Politika

DAN: SDP odustao od prelazne vlade

Socijaldemokratska partija (SDP) već je donijela odluku da odbaci opozicionu inicijativu za formiranje prelazne vlade, i to će samo formalizovati na sjednici Predsjedništva SDP-a koja bi trebala da se održi u ponedjeljak, piše Dan.
DAN: SDP odustao od prelazne vlade
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, vrh SDP-a je nakon prvog sastanka sa opozicijom, u ponedjeljak, a prije nego je predsjednik te stranke Ranko Krivokapić otišao u posjetu Beču, ocijenio da je prelazna vlada neprihvatljiva. Ipak, odlučili su da konačan stav daju početkom sljedeće sedmice, nakon sjednice Predsjedništva partije koja je zakazana za ponedjeljak, a na kojoj će samo formalizovati odrečni odgovor.

„Kao konstituent legitimne Vlade imamo različito viđenje o nekim pitanjima koja otvarate, ali smatramo korisnim vođenje dijaloga i težnju ka postizanju koncenzuza među političkim akterima o najznačajnijim društvenim i političkim temama“, bilo je navedeno u odgovoru SDP-a predstavnicima opozicionih subjekata nakon što su ih pozvali na sastanak o pitanju konstituisanja prelazne vlade.

Na razgovor o prelaznoj vladi, SDP su pozvali čelnici Demokrtaksog fronta Miodrag Lekić, Socijalističke narodne partije Srđan Milić, Pozitivne Crne Gore Darko Pajović i Građanskog pokreta Žarko Rakčević.

Izvor i foto: Dan

 

Portal Analitika