Ostalo

Ferari: Očekujte novog Raikonena

Prvi čovjek Ferarija Mauricio Arivabene vjeruje da će svi ljubitelje Formule 1 ove godine vidjeti novog, srećnijeg Kimija Raikonena.
Ferari: Očekujte novog Raikonena
Portal AnalitikaIzvor

35-godišnji Finac iza sebe ima svoju najgoru sezonu u karijeri, pošto mu je najbolji rezultat bio četvrto mjesto na Velikoj nagradi Belgije. Raikonen, koji je Ferariju donio posljednju titulu 2007. godine, bio je daleko iza svog sada već bivšeg timskog kolege Fernanda Alonsa, koji je šampionat završio sa 106 bodova više.

“Kimi je imao probleme prošle godine, i sve zbog toga što se nije osjećao prijatno u bolidu, posebno mu je smetao prednji dio. To nije bio bolid koji je adaptiran Kimijevom stilu. Ovih dana pokazuje da se osjeća prijatnije u bolidu, a čak se i smije, što je veoma čudno. I to je moj generalni utisak”, rekao je Arivabene. 

“Kimi je bio na zemlji, pomjerao je bolid i pokušavao da nešto podesi. Pitao sam ga šta radi, a on je odgovorio: “Pa ja sam mehaničar’. Takva je atmosfera u timu, svi momci su bili iznenađeni što su ga čuli kako priča, priča i priča. Pomislio sam da je bolestan, ali nije. To je samo entuzijazam i uvjeren sam da će ove godine Kimi pokazati da može opet da bude na vrhu. Motivisan je, odlično se slaže sa novim timskim kolegom Sebastijanom Fetelom i to je sjajno”, istakao je Arivabene. 

Portal Analitika