Fudbal

Parma pravi haos, otkazan i meč sa Udinezeom

Fudbalski klub Parma napravio je potpuni haos od rasporeda Serije A, pošto je Udineze potvrdio da je neđeljna utakmica dva tima otkazana.
Parma pravi haos, otkazan i meč sa Udinezeom
Portal AnalitikaIzvor

Da je klub u ozbiljnim problemima zna se već neko vrijeme, a iako novi vlasnici, koje predvodi Đampjetro Manenti pokušava da spase Parmu bankrota, još nije ispoštovan nijedan rok za isplatu dugova. Trener Parme Roberto Donadoni otkazao je trening u petak, a sportski direktor Udinezea Krisijano Đareta potom je potvrdio da neđeljne utakmice neće biti. 

„Trebalo je da otputujemo u Parmu, ali je utakmica otkazana. Parma i liga su nas zajedno obavijestili da utakmica neće biti odigrana u neđelju. Očekujemo dalje informacije, ali u ovom trenutku je takva situacija“, rekao je Đareta. 

Italijanski mediji prenose da je gradonačelnik Parme Federiko Picaroti odbio da dozvoli da se utakmica odigra u neđelju, navodeći bezbjednosne razloge, pošto klub nije platio redare. Prethodnih dana se spekulisalo da bi utakmica mogla da bude odigrana pred praznim tribinama, ali sada nije jasno kada će uopšte biti na programu. Parma poslije 23 kola Serije A drži začelje tabele sa samo deset bodova.

Portal Analitika