Društvo

Upravni sud odbio žalbu MUP-a

Upravni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu Ministarstva unutrašnjih poslova na rješenje kojim se protojereju Mitropolije crnogorsko primorske Veliboru Džomiću odobrava privremeni boravak u Crnoj Gori.
Upravni sud odbio žalbu MUP-a
Portal AnalitikaIzvor

Svešteniku SPC je rješenjem Ministarstva unutrašnjih poslova uskraćen privremeni boravak u Crnoj Gori i on je 8. februara napustio zemlju.

Džomić je rješenjem MUP-a 8. februara morao da napusti Crnu Goru i od tada se nalazi u Trebinju, gdje će i ostati do pravosnažnosti odluke Suda.

Sveštenik se žalio na rješenje MUP-a, što je Upravni sud 12. februara prihvatio i dozvolio mu privremeni boravak, do okončanja sudskog spora.

Sud je u obrazloženju odluke, između ostalog, naveo da je boravkom van Crne Gore svešteniku "obesmišljeno pravo na sudsku zaštitu", te da mu se "nanose i velike štetne posljedice".

Džomić je nakon rješenja suda medijima rekao da očekuje da će i MUP iskazati poštovanje prema odluci, kao što je, kako kaže, i on poštovao rešenje MUP-a, "koje je nezakonito i kojim su mu prekršena prava".

Njemu je MUP uskratio pravo na privremeni boravak na osnovu mišljenja da on predstavlja "opasnost po nacionalne interese" Crne Gore.

(RTCG)

 

 

 

Portal Analitika