Turizam

Mimoza zaštitni znak crnogorskog štanda na sajmu u Beogradu

U toku je 7. Međunarodni sajam turizma IFT u Beogradu, najveća turistička manifestacija jugoistočne Evrope, koji predstavlja idealnu priliku za susrete poslovnih ljudi u turističkom i hotelskom biznisu. Ove godine ovaj sajam okupio je 1100 izlagača iz 50 zemalja. Turistička organizacija Herceg Novi i ove godine predstavlja grad i turističku ponudu na zajedničkom štandu Crne Gore, saopšteno je iz TO Herceg Novi.
Mimoza zaštitni znak crnogorskog štanda na sajmu u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

Tržištu Srbije predstavljena je ukupna turistička ponuda Herceg Novog, sa akcentom na aktivni odmor u toku ljetnje turističke sezone, kulturnom i vjerskom turizmu, muzičke i sportske manifestacije, prirodne ljepote, planinu Orjen, poluostrvo Lušticu, kulturno istorijsko nasljeđe, vodene sportove kao i mogućnosti za bavljenje hiking-om i biking-om. Promovišu se kulturna i zabavna dešavanja koja su planirana za ovu sezonu u Herceg Novom.

"Na zajedničkom štandu Turistička organizacija Herceg Novi obezbjedila je za prezentaciju grada i svih zainteresovanih turističkih subjekata 40 kvadrata izlagačkog prostora. Ovogodišnji  štand Crne Gore odiše mirisom cvijeta mimoze, jednim od zaštitinih znakova Herceg Novog.

Tokom trajanja sajma su predviđeni brojni poslovni susreti i druženja sa partnerima i medijima sa ovog područja. U okviru predstavljanja Herceg Novog, kao zanimljive destinacije za odmor, zabavu, rekreaciju i avanturu, hotelijeri će ponuditi aranžmane za ovu sezonu. Tržište Srbije predstavlja veoma značajno tržište za turističku privredu Herceg Novog, pa će Turistička organizacija Herceg Novi nastojati da u što boljem svijetlu predstavi Herceg Novi kao i turističku ponudu Herceg Novog i upozna posjetioce sa svim onim što nudi hercegnovska rivijera", ističe se u saopštenju.

Sajmu, koji se zatvara u nedjelju, će prisustvovati ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić, koji će imati brojne sastanke sa ministrima i privrednicima iz Srbije.

Turisti iz Srbije već su tradicionalno najbrojniji gosti Herceg Novog, pa su tako prema statističkim podacima iz 2014.godine ostvarili 37 odsto od ukupnog broja turista koji su posjetili Herceg Novi i ostvarili preko 38% noćenja od ukupnog broja noćenja u 2014.godini na području hercegnovske opštine. Time je Herceg Novi opravdao podatak zašto je i dalje najbolji izbor i omiljena destinacija turista iz Srbije koji se odluče da posjete Crnu Goru.

Pored Turističke organizacije Herceg Novi na sajmu turizma u Beogradu, prisutni su i brojni predstavnici turističke privrede Herceg Novog- Institut Igalo, hotel Lighthouse of Montenegro, Hunguest hotel Sun Resort, hotelska grupacija Casa del Mare sa svoja tri hotela, hotel Rivijera, hotel Max iz Baošića kao i turističke agencije Trend travel, Elips i Bokaturist koji su predstavili atraktivne paket aranžmane koji su formirani za tržište Srbije za period predsezone, predstojeće ljetnje turističke sezone, kao i period postsezone .

U hali 1 Beogradskog sajma na zajedničkom štandu Crne Gore, pored Turističke organizacije Herceg Novi i NTO Crne Gore, prisutne su lokalne turističke organizacije: Budve, Bara,  Kotora, Tivta, Ulcinja, Podgorice, Cetinja, Berana, Kolašina, Nikšića, Mojkovca, Pljevalja, Žabljaka, Rožaja, Andrijevice, Plava, Bijelog Polja, Plužina, RTO Bjelasice i Komova, Montenegro Airlines, HG "Montenegro stars", hotel Queen of Montenegro, HOTEL REGENT Porto Montenegro, hotel Ramada.

Ove godine zaštitni znak crnogorskog i novskog štanda  je mimoza, čime je uspješno nastavljena promocija Praznika mimoze.

Portal Analitika