Fudbal

UEFA: Bez postupka protiv Fejenorda

Evropska fudbalska unija neće pokrenuti protiv holandskog Fejenorda, pošto su njihovi navijači napravili orgromne nerede i demolirale centar Rima.
UEFA: Bez postupka protiv Fejenorda
Portal AnalitikaIzvor

Navijači Fejnorda su u četvrtak tokom cijelog dana, uoči utakmice s Romom u Ligi Evropa, pravili nerede u Rimu, a najviše štete nanijeli su na Španskom trgu, na kome su se sukobili sa policijom, uništavali fontane, bacali flaše i kamenice na zgrade prodavnice i kafiće.

Tokom nereda povrijeđeno je nekoliko policajaca, a holandski mediji su prenijeli da su u Rimu uhapšene 23 osobe, kao i da je njih 19 optuženo za nerede. Ipak, uprkos tome, UEFA je sankcije ostavila italijanskoj policiji. 

Gradonačelnik Rima Ignacio Marino pozvao je fudbalski klub Fejenord ili Holandiju da plate štetu koju su u gradu napravili navijači tima sa 'De Kajpa'. 

"UEFA osuđuje nasilje i incidente koji su se desili u Rimu u četvrtak. Međutim, kako su se spomenuti neredi odigrali van stadiona, to nije pod jurisdikcijom UEFA. Dalja istraga je u nadležnosti lokalnih vlasti", stoji u saopštenju UEFA. 

Portal Analitika