Turizam

Turistička ponuda Crne Gorena sajmu turizma „Holiday World“ u Pragu

Jedan od najznačajnijih centralnoevropskih sajmova turizma „Holiday World 2015“ održava se u Pragu od 19. do. 22. februara.
Turistička ponuda Crne Gorena sajmu turizma „Holiday World“ u Pragu
Portal AnalitikaIzvor

Turističku ponudu Crne Gore predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Kotora, Tivta i Ulcinja, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore. Na sajmu učestvuju i predstavnici hotelskih preduzeća HG „Budvanska rivijera“, HG „Montenegrostars“, HTP „Ulcinjska Rivijera“, hotela „Maestral“, „Monte Casa Wellness & Spa”, „El Mar“ i drugi.

Na crnogorskom štandu danas je održana konferencija za češke medije i turoperatore. U ime Nacionalne turističke organizacije Crne Gore prisutnima se obratila Ljiljana Čukić, koja je predstavila aktuelnu ponudu za predstojeću ljetnju turističku sezonu, planirane manifestacije, kulturne i zabavne sadržaje, ponudu za aktivan odmor i pozvala turiste iz Češke da svoj odmor provedu u Crnoj Gori.

Press konferenciji prisustvovali su češki mediji: Lidove novine, Prima -Receptar, KrasyCeska, Press M, Czech Travel Press, ČeškaAsocijacijanovinara za turizam, TTG, Evropa Press, Hano+Ihalo, Surfing, Vzng , Ringier Axel Springer idrugi.

Nakon press konferencije priređen je koktel tokom kojeg su novinari imalipriliku da od predstavnika lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede dobiju detaljnije informacije o novitetima i specifičnostima ponude.

Tokom 2014. godine Crnu Goru je posjetilo preko 26.000 turista iz Češke koji su ostvarili približno 170.000 noćenja.

Na sajmu „Holiday World„  učestvuje 660 izlagača i 7480 profesionalaca iz 46 zemalja, očekuje se više od 30.000 posjetilaca. Ujedno se održavaju i međunarodni sajam za gastronomiju “Top Gastro”  i specijalizovani turistički sajmom za golf  “Golfshow”.

 

Portal Analitika