Zanimljivosti

Na Trgu republike sjutra javno udomljavanje pasa iz azila

Na Trgu republike će se sjutra, 21. februara, održati „Akcija javnog udomljavljanja pasa“ koji se nalaze u Skloništu za izgubljene i napuštene kućne ljubimce, kazala je za Portal Analitika predstavnica neformalne grupe Spas koja je organizator pomenute akcije.
Na Trgu republike sjutra javno udomljavanje pasa iz azila
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Volonteri Spas-a, u saradnji sa NVO Ruka-šapi, će u subotu u centru grada izvesti šest pasa iz azila koji se nalazi u Podgorici na Vrelima Ribničkim, sa nadom da će im pronaći stalni dom.

Kako nam je rečeno iz pomenute neformalne grupe akcija je odobrena od JP „Čistoća“ koje upravlja azilom u Glavnom gradu.

„Iako je naša djelatnost na prvom mjestu dobrobit životinja, ovu akciju pokrenuli smo i zbog ljudi kojima želimo da razbijemo predrasude o držanju kućnih ljubimaca. Želimo da im pokažemo da pas, ili bilo koji drugi ljubimac, može samo da obogati i oplemeni njihov život i navede ih da svijet posmatraju iz neke sasvim druge, mnogo ljepše perspektive“, kazala je za Portal Analitika Alisa Arović predstavnica neformalne grupe Spas.

Navode da je ova akcija tek prva od planiranih, te da će se osim životinja koje borave u azilu baviti i drugim životinjama kojima je potreban dom.

2002udomljavanje2
Portal Analitika