Muzika

Legendarni pjevač boluje od raka

Legendarni hevi metal pjevač Brus Dikinson boluje od kancera, i prošao je sedmonedjeljni tretman hemoterapija i radioloških tretmana (zračenja). Njegov bend Iron Maiden je saopštio da je Dikinson bio na rutinskoj kontroli kod doktora, kada je otkriven kancerogeni tumor na jeziku, prenose svjetski magazini.
Legendarni pjevač boluje od raka
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Pošto je tumor otkriven u ranoj fazi, prognoze su veoma dobre. Brusov medicinski tim očekuje potpuni oporavak do maja, a biće potrebno par mjeseci da se vrati u punu formu. U međuvremenu, tražimo vaše strpljenje, razumijevanje i poštovanje za Brusovu i privatnost njegove familije, dok se ne oglasimo do kraja maja. Brus je dobro s obzirom na okolnosti i čitav tim je veoma pozitivan", saopštio je bend.

Iron Maiden je blizu završetka rada na novom albumu sa producentom Kevinom Širlijem.

Karijeru je Dikinson počeo u bandu Samson svirajući harmoniku i klavijature kasnije je bio vokal da bi pred kraj 1981. došao u Iron Maiden. Poslije albuma Fear of the Dark 1993. napušta band i posvećuje se solo karijeri. Snima albume: Balls to Picasso, Alive in Studio A (live), Skunkworks, Accident of Birth, The Chemical Wedding, Scream for Me Brazil (live) da bi se 2000. na albumu Brave New World vratio u Iron Maiden gdje pjeva do danas.

Uz muzičku karijeru Dikinson se bavi još nizom drugih aktivnosti: reprezent je Engleske u mačevanju, pilot Boeing 757, novinar, profesor istorije, na Discovery chanel-u snima dokumentarne filmove "Flying heavy metal" gdje testira sve vrste aviona, na BBC chanel 6 vodi novu muzičku emisiju i na čelu je humanitarne organizacije.

Portal Analitika