Fudbal

Rim traži odštetu od Holandije zbog Fejenordovih huligana

Zbog velikih nereda u režiji huligana Fejenorda uoči utakmice Lige Evrope između Rome i kluba iz Roterdama, oglasili su se i italijanski zvaničnici.
Rim traži odštetu od Holandije zbog Fejenordovih huligana
Portal AnalitikaIzvor

Holanđani su na ulicama "vječnog grada" iza sebe ostavili potpuni haos, napravili su veliku materijalnu štetu, a pri tome nijesu imali milosti ni prema pojedinim istorijskim znamenjima.

- Neprihvatljivo je da cio grad bude talac male grupe ljudi koji su oštetitili i istorijske spomenike. Očekujem od Fejenorda izvinjenje - kazao je premijer Italije Mateo Renci i dodao da će izgrednici biti kažnjeni.

- Pojedinci su već identifikovani i kaznićemo ih strogo. Italijani se ne ponašaju tako u inostranstvu. Gradonačelnik Rima Ignacio Marino najavio je da će grad zatražiti odštetu za pretrpljenu materijalnu štetu koja nije mala.

- Razgovarao sam sa ambasadorom Holandije u Rimu i rekao mu da će morati da nam plate za svu štetu koju su napravili izgrednici. I mogu slobodno da pocipaju pasoše tih nasilnih ljudi, jer ovdje više nijesu dobrodošli. 

Oglasio se i Fudbalski klub Fejenord koji se ogradio od incidenata u režiji njegovih pristalica.

- Da budem jasan: Fejenord se apsolutno distancira od svega što se dogodilo u Rimu. Ako dođete u nečiji grad, morate ga i napuštiti onakvog kakav je i bio prije nego što ste došli - poručio je direktor Fejenorda Erika Gude i dodao:

- Mi smo dogovorni za navijače na tribinama. Ti navijači, koji su naši članovi, bodre ekipu na pravi način i ostavljaju pozitivan utisak. Ali, mi smo dobili informacije da je oko 600 Fejenordovih navijača bilo u Rimu bez karata i da su nekako ušli na stadion. Da li su to navijači koji su odgovorni za nerede? Da li su to navijači koji su naši članovi? To ne znam i ne mogu o tome da sudim - rekao je direktor roterdamskog kluba, koji je napomenuo da ne očekuje kaznu od UEFA jer su se neredi dogodili van stadiona.

Prva utakmica 1/16 finala Liga Evrope između Rome i Fejenorda završena je rezultatom 1:1.

(sportal.rs)

huliganifejenord2huliganifejenord3huliganifejenord4huliganifejenord5
Portal Analitika