Kultura

Otvaranje Kulturnog centra "PUNKT" u Nikšiću

Kulturni centar „PUNKT“ biće večeras otvoren u Nikšiću, kao zajednički program nevladinih organizacija "Civis Diversus" i "Tunjel".
Otvaranje Kulturnog centra "PUNKT" u Nikšiću
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dom vojske će večeras biti dom za izložbe 11 mladih umjetnika iz Nikšića. Pored izložbi u zasebnim paviljonima i projekcija eksperimentalnih filmova, održaće se i nesvakidašnji muzički događaj, u koncertnom prostoru koji će biti obogaćen umjetničkim instalacijama.

Program otvaranja KC PUNKT će početi u 19 časova, izložbama mladih umjetnika iz Nikšića na spratu Doma vojske.

U 20 časova će u velikoj koncertnoj dvorani biti organizovana projekcija eksperimentalnih filmova, gdje će u 21 časova nastupiti nikšićki bendovi Mangrov i Manitou, praćeni pobjednikom prošlogodišnje Gitarijade u Zaječaru, Holographic Human Element-om iz Travnika.

Posjetioci Doma Vojske će tog dana moći da uživaju u djelima multimedijalnih umjetnika Nikole Simanića i Milke Delibašić, slikarke Marije Vemić, grafičkih dizajnera Radomira Milića i Zdravka Delibašića Belog, vajara Marka Petrovića Njegoša i Petra Babića, slikara Davida Delibašića i Marka Janjuševića, grafičara Ilije Nikčevića i fotografa Miloša Zvicera.

Pristup svim aktivnostima otvaranja Kulturnog centra "PUNKT" biće besplatan.

Portal Analitika