Politika

BILO JE VRIJEME: Crnogorska zastava na zgradi Opštine Herceg Novi

Na zgradi Opštine Herceg Novi juče je, uz opštinsku, osvanula crnogorska zastava, javlja Radio Jadran.
BILO JE VRIJEME: Crnogorska zastava na zgradi Opštine Herceg Novi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

To je prvi put otkako je Crna Gora obnovila državnost, 21. maja 2006. godine, da vijori crnogorska bandijera, a da nije državni praznik.

Građani su odmah primjetili, baš kao i zaposleni u opštinskoj administraciji. Komenatri su od „Nijesu imali pametnija posla" do „Bilo je i vrijeme".

Isticanje jednog od ključnih državnih simbola, zastave, u Herceg Novom, nije bilo po volji bivšoj vlasti, koju su činili SNP,NOVA,PZP i NS. No, posljednjih godina, čelnici su, ipak, poštovali zakon, pa su crnogorsku bandijeru na zgradu opštine isticali samo u vrijeme državnih praznika. Čim bi prošli neradni dani, koje je stara vlast strogo poštovala, brže bolje, crnogorska zastava je sklanjana, prenosi Radio Jadran.

Većina opštinskih javnih preduzeća i ustanova nije ni tada iskazivala ovaj vid poštovanja prema našoj državi i njenim simbolima, a Dan nezavisnoti, novska vlast nije nikad ničim ni obilježila.

Za ovaj, prije svega civilizovan čin, svakako da je zaslužna nova vladajuća koalicija DPS i „Izbor". No, mora se primjetiti da je za njega trebalo punih 20 dana otkako su predsjednik Skupštine, Andrija Radman i predsjednik Opštine, Nikola Nikša Gojković, preuzeli funkcije.

Izvor i foto: Radio Jadran

Portal Analitika