TV / Film

Tužna priča malog Foresta: Njegov film dobio Oskara, ali on nije mogao da ode na proslavu

Majkl Konor Hemfris se proslavio ulogom Foresta Gampa kao dječaka u filmu koji je osvojio čak šest Oskara, a onda je izabrao karijeru u uniformi kao lik koga je igrao. Da li biste danas prepoznali tog simpatičnog dječaka?
Tužna priča malog Foresta: Njegov film dobio Oskara, ali on nije mogao da ode na proslavu
Portal AnalitikaIzvor

Majkl Hemfris je osvojio mnoga srca kao dječak ulogom naivnog dječaka sa velikim srcem, a onda je nestao. Roditelji nijesu mogli da mu priušte udoban život i Hemfris je pristupio američkoj vojsci, služeći u ratu u Iraku.

Uloga Foresta Gampa bila je za njega veliko iskustvo. Omogućila mu je da putuje i promoviše film na svim stranama svijeta.

2002forestgamp2

Ipak, jedan događaj ostao mu je bolno urezan u sjećanje. Film je osvojio šest Oskara, između ostalog i za najbolji film te godine. Majkl nije prisustvovao na samoj ceremoniji dodjele Oskara 1995. godine. On je sa roditeljima gledao prenos ceremonije preko televizije kod kuće u Misisipiju. Njegovi roditelji nijesu imali novca da priušte karte za svečanost.

Majkl Konor je po povratku iz Iraka upisao studije međunarodnih odnosa na Univerzitetu u Alabami. Ima 29 godina, neoženjen je i još uvijek živi u Misisipiju.

Nakon završetka studija nije siguran čime će se baviti, ali ostavlja karte otvorene i za glumu. Možda se neko ipak zainteresuje pa ga pozove da snima neki film, nada se Majkl.

Izvor: blic.rs

 

 

Portal Analitika