Fudbal

Van Gal dobio 200 miliona za pojačanja!

Prema pisanju britanskog "Ekspresa", menadžeru Luju van Galu su čelni organi kluba sa Old Traforda odobrili 150 miliona funti, odnosno oko 202 miliona eura, za ljetnje transfere.
Van Gal dobio 200 miliona za pojačanja!
Portal AnalitikaIzvor

Ta suma ne treba da čudi, imajući u vidu da baš od ovog ljeta na snagu stupa sponzorski ugovor sa jednom sportskom kompanijom, koja je za svoj logo na dresu Junajteda platila "sitnicu" - 750 miliona funti.

Kako navodi "Ekspres", holandski sturčnjak, koji je od dolaska prošle godine doveo sedam igrača a "odbacio" dvocifren broj, po završetku ove sezone dovešće desnog beka, štopera, igrača sredine terena, krilo i napadača.

Sautemptonov Natehnijel Klajn je njegov prvi izbor za desnog beka, Mats Humels iz Borusije je "pik" za središnji dio odbrane, a ako taj transfer ne bude ostvaran, naredni izbog je mlada nada PSŽ-aMarkinjos.

Kada je o ofanzivnijem dijelu tima riječ, Kevinu Strotmanu je ostalo samo da pokaže da je problem sa koljenom prošlost, pa da se iz Rome preseli na Old Traford, krilo bi trebalo da dođe iz Van Galove domovine, Holandije, jer je "odabran" Memfis Depaj, koji je dao 18 golova na 23 meča ove sezone, a za osvježenje napada tu je Juventusov Pol Pogba. Dodate tome i glasine o zainteresovanosti za Marka Rojsa, iako je on potpisao novi ugovor sa Dortmundom do 2019, pa Palermovog Paula Dibalu i Interova Maura Ikardija i dobijete - jednu više nego zanimljivu rekonstrukciju slavnog kluba.

A Junajted je trenutno treći na tabeli Premijer lige, sa 12 bodova zaostatka za vodećim Čelsijem, odnosno sa pet bodova manje od gradskog rivala i aktuelnog šampiona, Mančester sitija. 

(blicsport)

Portal Analitika