Košarka

Garnet dolazi kod Pekovića

Kevin Garnet mogao bi da se vrati na mjesto na kojem je počela njegova velika NBA karijera, u Mineapolis! Minesota Timbervulvsi su navodno zainteresovani za legendu kluba koji je 2007. poslije 12 godina prešao u Boston.
Garnet dolazi kod Pekovića
Portal AnalitikaIzvor

Vulvsi će u posljednjih desetak sati prijelaznog roka pokušati da dovedu Garneta iz Bruklina, a u Netse pošalju Tadeusa Janga. Međutim, sve zavisi od KG-a, jer je on jedan od šestorice igrača koji ima klauzulu koja brani timu da ga trejduje bez njegove dozvole.

On je posljednjih neđelja insistirao na tom da neće izaći na tržište, jer ne želi da seli porodicu u sred sezone. Ipak, američki mediji spekulišu da bi poziv Vulvsa mogao da ga natjera da promijeni odluku. 

On je najbolji strijelac i skakač u istoriji Vulvsa, koje je 2004. kao MVP lige predvodio do finala Zapada, u kojem su poraženi od L.A. Lejkersa 4-2. To je bio vrhunac njegove karijere u Mineapolisu, pa se u blokbaster trejdu 2007. seli u Boston, i sa Seltiksima iste sezone osvaja prvu i jedinu NBA titulu. 

Od 2013. je u Bruklinu, a trenutno igra 20. sezonu u karijeri, tokom koje ima prosjek od 18,3 poena, 10,2 skokova, 3,8 asistencija i 1,4 blokada po utakmici.

Portal Analitika